INCIDENT U SLOVENIJI

POPIO RADENSKU I ZAVRŠIO NA HITNOJ Sumnja se da je u vodi bilo sredstvo za čišćenje, iz prometa preventivno povukli boce od 2,5 decilitra

Ilustracija
 Profimedia, Sputnik

Krajem prošloga tjedna jedan je muškarac zbog bolnog grla potražio pomoć liječnika u Sveučilišnom kliničkom centru Ljubljana i to nakon što je u gostionici naručio i popio mineralnu vodu Radenska, piše slovenski portal 24ur.

Slovenska Uprava za sigurnost hrane poslala je sadržaj staklene boce od 2,5 decilitra na analizu, a u slučaj se uključila i policija, koju su alarmirali doktori. U Radenskoj žale zbog 'nemilog događaja' i u iščekivanju rezultata laboratorijske analize tvrde da nisu ranije primijetili odstupanja u kvaliteti vode.

Slovenac s bolnim grlom u petak je zatražio pomoć u bolnici u Ljubljani o čemu je naknadno obaviještena i policija. Naime, pojavila se sumnja u počinjenje kaznenog djela protiv sigurnosti i zdravlja ljudi.

Kako javlja mariborski list Večer, iz policijske uprave Maribor potvrdili su da su i lani 9. lipnja primili obavijest da je jedan muškarac u gostionici u Mariboru naručio vodu Radenska te nakon toga pretrpio lakše tjelesne ozljede, odnosno opekline u ustima. U vezi s tim, policija je podnijela kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja.

Naime, u početku je sumnja zbog neispravne vode pala na vlasnika lokala u kojem se incident dogodio, no kasnije je izašlo na vidjelo da je u pitanju greška proizvođača vode.

Uprava za sigurnost hrane Slovenije je staklenke s mineralnom vodom od 2,5 deci poslala na analizu, a rezultati će biti poznati u srijedu ili četvrtak. Sumnja se da se u vodi nalazilo sredstvo za čišćenje koje može prouzročiti zdravstvene probleme kakve su imali spomenuti muškarci.

Iz uprave su poručili da su u punionicu vode poslali i inspekcijski nadzor. U okviru postupka koji je još uvijek u tijeku, provjeravaju se načini postupanja s vodom te utvrđuju mogući načini zagađenja proizvoda.

U njihovom priopćenju stoji: - Nakon prijave čitavog slučaja, proizvođač je iz prometa povukao sporne staklenke te proveo analizu njihova sadržaja za koji je utvrđeno da nije sporan.

I iz Radenske su u petak poručili da preventivno povlače iz prometa proizvod Radenska Classic Kraljevi vrelec u bocama od 2,5 decilitra zbog moguće prisutnosti nedopuštenih supstanci u samoj ambalaži. Kupce su zamolili da sporni proizvod vrate na mjesto gdje su ga kupili ili ga zamijene za drugi. Riječ je o ukupno više od 65.000 boca.

Kako kažu, započeli su s temeljitim pregledom svih proizvodnih procesa, dokumentacije s analizom punjenja te proveli sve dodatne provjere. Posljednji podaci iz njihove interne analize govore da pri punjenju nije došlo do nikakvih nepravilnosti. Rezultati analize uzoraka koje je naredila Uprava za sigurnost hrane očekuju se u srijedu ili četvrtak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 16:39