IZBJEGAVANJE POREZA

POREZNICI FRAPIRALI SLAVNI LANAC BRZE PREHRANE Uredno im poslali račun od 300 milijuna eura za neplaćeni porez na dobit

 Pixabay

Francuske porezne vlasti poslale su McDonalds'u račun od 300 milijuna eura za neplaćeni porez na dobit, koju je, smatraju, taj lanac restorana povukao preko podružnice u Luksemburgu, objavio je poslovni časopis L'Expansion.

Kako piše taj list, a prenosi Reuters, porezne vlasti optužile su taj američki lanac restorana brze hrane da je koristio podružnicu u Luksemburgu - McD Europe Franchising - kako bi preusmjeravao dobit u zemlje s nižim porezima i to na način da je prekomjerno zaračunavao francuskom dijelu poslovanja korištenje branda i ostale usluge.

McDonalds France odbio je komentirati najnoviji razvoj situacije u aktualnoj istrazi poreznih vlasti u Francuskoj, o kojoj se prvi put doznalo 2014. godine.

"McDonalds je jedan od najvećih platitelja poreza na dobit u Francuskoj i ponosni smo na to", priopćenoj je iz te grupe u utorak. McDonalds je od 2009. godine u Francuskoj platio 1,2 milijarde eura poreza te je investirao dodatnih milijardu eura, kreiravši 10.000 radnih mjesta.

U siječnju 2014. godine McDonald's je potvrdio da su francuske urede te kompanije tri mjeseca ranije pretražili porezni službenici, nakon što je L'Expansion objavio da se sumnja u transferiranje 2,2 milijarde eura izvan zemlje radi izbjegavanja plaćanja poreza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 23:20