FRANCUSKA

Posjetitelji masovnog techno tuluma oboljeli od hipotermije kada je usred zabave najednom počeo padati snijeg i temperatura pala na -3

 

Oko 30 posjetitelja teknivala, velikog besplatnog tuluma posvećenog techno glazbi koji se prošlog vikenda održao u francuskom departmanu Creuse (regija Nova Akvitanija), oboljelo je od hipotermije kada je u subotu navečer na mjestu održavanja tuluma neočekivano počeo padati snijeg, piše BBC.

Posjetitelji tuluma koji se održao na brežuljku u vlasništvu vojske, njih otprilike 10 tisuća, te su večeri iskusili i temperaturu zraka od minus tri stupnja Celzijusa.

View this post on Instagram

Iced-Tek #Frenchtek26 #Teknival #FreeParty #Teuf #Techno

A post shared by Cooper (@superlativecoop) on

Djelatnici Crvenog križa većini pothlađenih ljubitelja techna pomogli su na licu mjesta, no dvoje pothlađenih ipak je prebačeno u obližnju bolnicu. Okupljenima je podijeljeno i 500 pokrivača, a organizatori su za to vrijeme postavili grijani šator kako bi zbrinuli one kojima je bilo najhladnije.

Lokalni mediji izvijestili su da je većina posjetitelja teknivala do nedjelje poslijepodne otišla te da ih je drugog dana na brežuljku ostalo svega dvije i pol tisuće. Le Parisien piše da je festival organiziran ilegalno te da je francuska vojska naknadno uložila službeni prigovor na održavanje tuluma.

Masovniji teknivali poput ovog francuskoj održavaju se diljem Europe još od ranih 90-ih godina prošlog stoljeća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:03