'JEDVA SMO IZAŠLI'

POTRES MAGNITUDE 5,7 PO RICHTERU POGODIO JE SJEVERNI DIO FILIPINA Uzrokovao je urušavanja kuća od lakših materijala, građani bježali iz zgrada

 Profimedia, Alamy

Potres magnitude 5.7 po Richteru pogodio je u ponedjeljak sjeverni dio Filipina i uzrokovao urušavanja kuća od lakših materijala a građane prisilio da bježe iz zgrada.

Epicentar potresa bio je u gradu Castillejos u provinciji Zambales, izvijestio je Filipinski institut za vulkanologiju i seizmologiju.

Prijavljene su pukotine i odlomljene stijene na autocesti, a urušile su se crkva i neke kuće izgrađene od laganih materijala.

„Urušio se električni stup i dio stare crkve u Poracu (u blizini provincije Pampagne), navodi se u izvješćima”, rekao je guverner provincije Lilia Pineda.

„Potres je zaista bio snažan”, rekao je Manila za radijsku postaju DZMM. „Jedva smo uspjeli izaći iz prostorija.”

Američki geološki zavod (USGS) objavio je da je preliminarna magnituda iznosila 6.3 po Richteru.

Potres se osjetio u cijeloj Metro Manili, glavnoj regiji države,gdje su tisuće ljudi izjurile iz vladinih ureda i poslovnih zgrada.

Sustav podzemne željeznice u Manili obustavio je operacije kako bi se provjerila sigurnost stanica nakon potresa, rekao je inžinjer Michael Capati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. siječanj 2021 09:50