ZBOGOM ORUŽJE

POTRESNA PRIČA KOJA ĆE VAS UVJERITI DA VAM ORUŽJE NE TREBA Htjeli su pištolj za zaštitu, evo zašto su odustali od kupnje

 YouTube - States United to Prevent Gun Violence

Gotovo svakog dana stižu vijesti kako je netko ubio ili ozlijedio nekoga vatrenim oružjem. Bilo da je riječ o pištoljima, puškama, eksplozivima ili sličnim smrtonosnim napravama, ljudske su žrtve tužna posljedica korištenja oružja.

Upravo kako bi podsjetili na opasnost od oružja, američka je organizacija States United to Prevent Gun Violence (Države ujedinjene u sprečavanju oružanog nasilja) napravila zanimljiv eksperiment. Otvorila je dućan u New Yorku.

No, to nije bilo sve. Svaki od tipova pištolja ili pušaka koji su bili izloženi u tome dućanu imao je svoju povijest, to jest korišteni su u nekom poznatom zločinu ili nesretnom slučaju.

Jedan je pištolj, isti kakav se našao u ponudi, u svojoj obiteljskoj kući pronašao 5-godišnjak i njime je ubio svog brata. Kupcima je ponuđena i automatska puška kakvu je koristio Adam Lanza u masakru u osnovnoj školi Sandy Hook.

Organizacija je postavila i skrivene kamere kako bi uhvatile reakcije ljudi kada saznaju za što se oružje koje su poželjeli kupiti koristilo.

Priče i reakcije su nevjerojatne. Pogledajte video i sami procijenite jesu uspjeli u svojoj nakani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:07