TRAGEDIJA KOD NIŠA

Potresni detalji stravičnog sudara vlaka s busom: Majka poginulog učenika srušila se ispred bolnice kad je doznala da joj sin više nije živ

 YouTube/Screenshot

Kliničkim centrom u Nišu odzvanjali su krici i jauci rodbine nastradalih u trenucima kada su saznali da su ostali bez djece i svojih najmilijih u stravičnoj nesreći, piše Blic.

Kad je vlak prepolovio autobus koji je prelazio prugu kod mjesta Donje Međurovo kod Niša, poginulo je pet osoba, među kojima su i dvoje učenika, M. K. (16) iz Srednje stručne škole u Nišu i A. D. (15), učenik prvog razreda građevinske škole.

Njegova razrednica Biljana Milićević došla je u Urgentni centar Kliničkog centra u Nišu da se raspita o svojim učenicima čim je doznala za nesreću. Na popisima ozlijeđenih pronašla je imena svoja četiri učenika, ali ne i ime dječaka A. D., za kojim je u potrazi bio i njegov otac.

Nikako ga nisu uspjeli pronaći, iako su ih svi uvjeravali: "Nije na popisu, ma dobro je, tu je negdje...".

Tek nakon nekoliko sati, profesorica je saznala da je A.D. smrtno stradao na mjestu nesreće. Njegove roditelje tek je trebalo obavijestiti o tragičnoj vijesti da su ostali bez sina.

Majka nesretno preminulog A.D. pala je ispred zgrade bolnice u Nišu, kada je saznala da joj sin više nije među živima. Bolničari su je stavili na nosila i unijeli u bolnicu da joj pruže pomoć.

"Tuđom greškom dijete da mi pogine u 15. godini, zar je to zaslužio", neutješno je plakao slomljeni otac dječaka, sve dok ga liječnici nisu uveli u bolnicu.

Na web stranicama škole objavljeno je priopćenje povodom tragedije: "U teškoj prometnoj nesreći, koja se jutros dogodila na pružnom prijelazu kod Donjeg Međurova, smrtno je stradao učenik naše škole, D. A. On je rođen 8. rujna 2003. godine u Nišu, završio je Osnovnu školu "Desanka Maksimović" u Čokotu, da bi ove godine upisao prvi razred naše škole, smjer geodetski tehničar. S boli se pridružujemo tuzi roditelja, rodbine, prijatelja i kolega našeg preminulog učenika. Najiskrenije žalimo njegove mlade godine, neostvarene želje i nedosanjane dječačke snove".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 05:29