PODMUKLO UBOJSTVO

Potvrđena optužnica protiv Hamdije Abdića 'Tigra', zastupnika u BiH, zbog ubojstva generala HVO-a čiji posmrtni ostaci nikada nisu pronađeni

Kantonalni sud u Bihaću potvrdio je optužnicu protiv Hamdije Abdića Tigra, inače federalnog zastupnika SDA, zbog ubojstva generala HVO-a Vlade Šantića, potvrđeno je za Dnevni Avaz iz Ureda glasnogovornika Kantonalnog suda u Bihaću.

- Optužnica protiv Hamdije Abdića Tigra potvrđena je 15. januara 2019. godine - kazao je za portal Džemal Jodanović iz Kantonalnog suda u Bihaću.

Optužnicu je potvrdio sudac Reuf Kapić, a Avaz podsjeća da posmrtni ostaci generala Šantića još nisu pronađeni.

Hamdija Abdić, odranije osuđivana osoba, mora ponovno na suđenje jer je Tužiteljstvo Unsko-sanskog Kantona podiglo optužnicu protiv njega zbog sumnje za organizaciju i podmuklo ubojstvo Šantića.

Osim Abdića, Tužiteljstvo USK podiglo je optužnicu i protiv Dede Karabegovića, Jasmira Topala, Ramiza Bajramovića, Envera Keranovića, Indijana Alibegovića i Ramiza Ružnića zbog istog zločina.

Jutarnji list objavio je 2014. veliku ispovijest Hamdije Abdića u kojoj je decidirano ustvrdio kako nije ubio generala Šantića.

- Na istom smo kazanu Vlado i ja jeli i istu smo muku mučili. Ne znam što se s njim dogodilo, ne mogu potvrditi ni da je mrtav niti da je živ jer nema dokaza ni za jedno ni za drugo. Ja ga nisam ubio. Svi su na mene navalili kao budale, sa svih strana me optužuju. Neka dokažu ili neka me ostave na miru - rekao nam je tada. Cijeli članak možete pročitati OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:28