POMORSKA NESREĆA

POVIJESNA JEDRILICA POTONULA NAKON SUDARA S TERETNIM BRODOM Pet osoba je ozlijeđeno, a na restauraciju broda nedavno je potrošeno 1.7 milijuna dolara

 
Ilustracija: Hamburg
 Profimedia, Alamy

Povijesna drvena jedrilica koja je nedavno restaurirana za što je uloženo 1.7 milijuna dolara, potonula je u njemačkoj rijeci Labi u subotu nakon sudara s teretnim brodom.

Pet od 43 osobe na brodu ozlijeđene su u nesreći, a među njima jedna teže. Jedrilicu nije bilo moguće dotegliti do obale dok su vatrogasci i dobrovoljci spašavali putnike.

Prema policiji, brod No.5 Elbe, čija je restauracija završena u svibnju, nakon čega je iznajmljivan za izlete, sudario se sa 141 metara dugačkim kontejnerskim brodom Astrosprinter oko 14:30 po lokalnom vremenu, blizu Stadea na sjeveru Njemačke.

Policija nije objasnila uzroke sudara.

Teretni brod, koji je plovio pod ciparskom zastavom, u vrijeme sudara plovio je prema Sjevernom moru. Nakon nesreće nastavio je plovidbu. Policija provodi istragu na brodu.

Povijesna drvena jedrilica duga 37 metara prvi put je zaplovila iz brodogradilišta HC Stuelcken u Hamburgu 1883. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:12