REAKCIJA GRABAR-KITAROVIĆ

PREDSJEDNICA O SKANDALU U SRBIJI 'Šešelju i sličnima najveća je kazna postojanje neovisne hrvatske države i potpuni slom projekta Velike Srbije'

 Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović komentirala je današnji odlazak hrvatske delegacije iz Srbije zbog incidenta koji je izveo Vojislav Šešelj. Podsjetimo, incident dogodio se za vrijeme dok su Jandroković i članovi hrvatskog izaslanstva bili u zgradi Skupštine. Na samom ulazu u zgradu Šešelj je, došavši oko podneva, potrčao i pokušao srušiti hrvatsku zastavu. Uz pomoć svog stranačkog kolege Filipa Stojanovića to mu je i uspjelo, nakon čega su je gazili nogama. Osiguranje je odmah reagiralo, ali nisu uspjeli spriječiti Šešelja i društvo radikala koje se okupilo očito u unaprijed dogovorenom scenariju.

Predsjednica je priopćila da je odluka predsjednika Hrvatskog sabora o prekidu službenog posjeta Srbiji bio jedini mogući odgovor na divljaštvo osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja.

- Njegovo gaženje hrvatske zastave izraz je nemoći predvodnika poražene zločinačke politike koja je donijela mnoga zla hrvatskom narodu, uključujući Hrvatima u Vojvodini. Njemu i takvima najveća je kazna postojanje neovisne hrvatske države i potpuni slom projekta Velike Srbije. Pozdravljam reakciju najviših dužnosnika Republike Srbije i izražavam nadu da ovaj događaj neće pokvariti napredak u odnosima naših država, koji smo postigli u posljednjih nekoliko mjeseci", stoji u priopćenju Ureda predsjednice Grabar-Kitarović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:02