NA MARGINAMA SIGURNOSNOG FORUMA

PREDSJEDNICA SE U MONAKU SASTALA S KNEZOM ALBERTOM II. 'Dijelimo interes u suočavanju s izazovima u širem Sredozemlju'

 
Kolinda Grabar-Kitarović i knez Albert II.
 Twitter

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na sastanku u Monaku s knezom Albertom II. izrazila je nadu da će se zajednički interes na područjima turizma, visokotehnološke i zelene industrije pretvoriti u uspješnu suradnju, kaže se u priopćenju iz njezina u reda, u kojem se dodaje i da je predsjednica prenijela interes RH za prijenos stručnog znanja i najboljih praksi u području pročišćavanja voda.

Na marginama energetskog sigurnosnog foruma „Energy Security for the Future“, na kojem sudjeluje kao glavni govornik, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović susrela se s knezom Albertom II. Tijekom bilateralnog sastanka razmijenjena su mišljenja o jačanju i širenju cjelokupne suradnje u područjima od zajedničkog interesa, kaže se u priopćenju.

"Predsjednica Grabar-Kitarović naglasila je kako Hrvatska nastavlja poduzimati mjere za daljnje unapređenje investicijskog okruženja s ciljem privlačenja stranih ulagača. Izrazila je nadu kako će se zajednički interes u područjima turizma, visokotehnološke i zelene industrije uskoro pretvoriti u uspješnu gospodarsku suradnju. Predsjednica je pozdravila visoke standarde koje Monako primjenjuje u području zaštite okoliša te je prenijela interes Hrvatske za prijenos stručnog znanja i najboljih praksi u području pročišćavanja voda", ističe se u priopćenju.

Govoreći o mediteranskoj suradnji, Grabar-Kitarović je naglasila kako je riječ o jednoj od najvažnijih tema za Hrvatsku, koja uključuje i napore u zaštiti Sredozemlja od daljnjeg zagađenja i prekomjernog iskorištavanja.

Istaknula je kako Hrvatska i Monako dijele interes u suočavanju s izazovima u širem Sredozemlju, ali i u poticanju prilika i iskorištavanju postojećih komplementarnosti između “sjevera” i “juga”, dodaje se.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:30