OSUMNJIČEN ZA KORUPCIJU

PREDSJEDNIK FEDERACIJE BIH OSTAJE U PRITVORU? Tužiteljstvo traži još dva mjeseca za Budimira i još četvero osumnjičenih

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine zatražilo je u utorak od Suda BiH produljenje pritvora za predsjednika Federacije BiH Živka Budimira i za još četiri osobe uhićene 26. travnja pod sumnjom da su umiješani u korupciju
 AFP

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine zatražilo je u utorak od Suda BiH produljenje pritvora za predsjednika Federacije BiH Živka Budimira i za još četiri osobe uhićene 26. travnja pod sumnjom da su umiješani u korupciju.

Kako je priopćeno iz sjedišta Tužiteljstva BiH u Sarajevu, osim za Budimira produljenje pritvora je zatraženo i za njegova savjetnika Petra Barišića, za Sauda Kulosmana i Ivana Jurčevića, predsjednike bošnjačke odnosno hrvatske udruge razvojačenih branitelja te za Hidajeta Halilovića, dužnosnika Ministarstva pravosuđa FBiH.

Svi su uhićeni pod sumnjom da su u zamjenu za novac pogodovali osobama osuđenim za različita kaznena djela kako bi im osigurali pomilovanja koja je potpisivao Budimir.

Iz Tužiteljstva BiH podsjećaju kako su oni osumnjičeni za kaznena djela organizirani kriminal, zloporabu položaja ili ovlasti, protuzakonito posredovanje te davanje i primanje mita, poklona ili drugih oblika koristi.

Svi osumnjičeni su u jednomjesečnom pritvoru, a Tužiteljstvo je predložio produljavanje mjere pritvora u za još dva mjeseca zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, uništavanja dokaza ili bijega iz zemlje.

Sud BiH odluku o zahtjevu Tužiteljstva treba donijeti prije 26. svibnja, kada istječe sadašnji jednomjesečni pritvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:58