SPORNA ODLUKA VLASTI

Prekinuli emitiranje TV postaji koja je kritizirala Chaveza

Uprava RCTV-a demantirala je da je prekršila zakon o javnom emitiranju
 AFP

CARACAS - Venezuelanska kabelska televizijska postaja Radio Caracas Television (RCTV), koja je bila kritična prema predsjedniku Hugu Chavezu, prekinula je emitiranje sinoć nakon što je državna agencija za telekomunikacije dala nalog providerima za kabelsku i satelitsku televiziju da prestanu nuditi svoje usluge postajama koje krše zakon o javnom emitiranju.

Kabelska postaja

RCTV je svoju dozvolu za emitiranje na zemaljskom prijemu izgubila još 2007., a od tada je kabelska postaja. Riječ je o privatnoj televizijskoj postaji koja je bila jedan od malobrojnih medija kritički raspoloženih prema Chavezovu režimu. Ilustracije radi, RCTV je bio jedina postaja koja nije u cijelosti emitirala Chavezov govor tijekom jučerašnjih provladinih marševa u Caracasu.

Venezuelanski predsjednik još ga je prije optužio za kršenje zakona o javnom emitiranju i potporu neuspjelom državnom udaru protiv njega iz 2002.

Prema tvrdnjama vlasti, razlog zabrane daljnjeg emitiranja RCTV-a je to što postaja nije poštovala zakon i emitirala nacionalnu himnu na početku i kraju programa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:57