POKRIVAO JE PROZORE SOBE...

PREKINUO 20 GODINA ŠUTNJE Vozač princeze Diane otkrio kako su izgledali prvi sati nakon strašne smrti voljene Lady Di

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 10.08.2017. u 23:25

D 70426-72 Princess Diana. . ARCHIVE: The late British royal HRH Diana, Princess of Wales (1961-1997), pictured stroking a horse on a visit to Hungary, 05/1990., Image: 220579926, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Camerapress
Profimedia, TEMP Camerapress

 

Bivši službeni vozač princeze Diane Colin Tebbutt prekinuo je 20-godišnju šutnju o večeri u kojoj je obožavana 'Lady Di' poginula u strašnoj prometnoj nesreći u Parizu.

 

Tebbutt je bio jedan od najbližih suradnika bivše princeze, a nedugo nakon njezine smrti nalazio se u bolnici gdje se brinuo o svim obavezama koje su slijedile. Među ostalim je na prozore sobe u kojoj se nalazilo njezino tijelo brzo postavio deke i plahte kako se novinari ne bi uspjeli dočepati fotografija trupla.

Odmah je nabavio i ventilatore koje je unio u prostoriju da bi snizio temperaturu zraka. Diana je poginula 31. kolovoza 1997. godine, a Tebbutt je u četvrtak, gostujući u emisiji "Good Morning Britain" na ITV-u izjavio "da bi sve dao da je tu večer vozio on".

- Jako je teško i emotivno vidjeti osobu kako leži u krevetu, a ne u mrtvačnici - kazao je Tebbutt. - Ušao sam i unio par ventilatora da rashladim prostoriju. Kad sam se okrenuo, trepavice i kosa princeze micale su se zbog ventilatora, što me skroz šokiralo - otkrio je o detaljima te večeri.

- Morao sam se okrenuti od nje, sabrati se na trenutak i nastaviti obavljati stvari koje su morale biti obavljene.

Rekao je da je za vijest čuo u krevetu, kad su ga nazvali kasno u noći. Cijeli svijet se ovaj tjedan priprema za obilježavanje 20 godina od smrti princeze, prve supruge Charlesa, koja se od njega rastala 1996. godine.

Godinu dana nakon razvoda, tada 36-godišnja Diana upoznala je Dodija al-Fajeda s kojim je uskoro ušla u vezu. I on je poginuo u toj nesreći, a iako se nakon smrti pojavilo više teorija o uzroku, smatra se  su bježeći od brojnih fotografa, prebrzo ušli u tunel nakon čega je vozač izgubio kontrolu nad vozilom.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo