POSLJEDNJE OTKRIĆE

PREKRASAN UM ODNIO TAJNU U GROB Samo nekoliko dana prije pogibije slavni matematičar otkrio nešto što bi promijenilo svijet?

Njegov prijatelj, priznati matematičar Cardic Villani izjavio je kako mu je Nash nekoliko dana prije pogibije rekao da je otkrio zamjenu za Einsteinovu formulu teorije relativnosti
 Darko Tomas / CROPIX

Slavni matematičar i dobitnik Nobelove nagrade John Nash, čija je borba sa shizofrenijom prikazana u poznatom holivudskom filmu 'A Beautiful Mind' )'Prekrasan um'), gdje ga je glumio Russel Crowe, otkrio je da je na pragu velikog otkrića samo nekoliko dana prije tragične pogibije u prometnoj nesreći.

Nash je prošlog tjedna s 86 godina stradao sa svojom suprugom Aliciom (82) u taksiju s aerodroma prilikom povratka iz Norveške. Njegov prijatelj, priznati matematičar Cardic Villani izjavio je kako mu je Nash nekoliko dana prije toga rekao da je otkrio zamjenu za Einsteinovu formulu teorije relativnosti.

Vilanni je izjavio za The Times da mu je Nash objasnio svoje otkriće za koje je smatrao kako će pomoći u objašnjavanju kvantne gravitacije. Einsteinova teorija relativnosti objašnjava da ono što doživljavamo kao gravitaciju dolazi od iskrivljenosti prostora i vremena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:07