RAGING BULL

PREMINUO LEGENDARNI BOKSAČKI ŠAMPION JAKE LAMOTTA U hvaljenom filmu 'Razjareni bik' glumio ga je Robert De Niro i ostvario ulogu života

Robert De Niro i Jake LaMotta na setu "Razjarenog bika"
 Profimedia, Zuma Press - Archives

Legendarni američki boksač Jake LaMotta (95) jučer je preminuo u staračkom domu uslijed komplikacija nastalih zbog upale pluća, objavila je njegova obitelj, a prenosi TMZ.

LaMottino stanje pogoršalo se tijekom posljednjih dana, kad mu je hrana davana na cjevčicu koju je navodno stalno vadio iz usta zbog čega su je doktori u konačnici maknuli.

Tijekom profesionalne karijere LaMotta se borio u 106 mečeva, od čega je pobijedio u njih 83 (30 puta nokautom), izgubio u njih 19, a 4 meča završila su remijem.

U meču protiv kasnije tragično preminulog Francuza Marcela Cerdana 1949. postao je svjetski prvak u srednjoj kategoriji, a tu je titulu držao skoro dvije godine prije nego ga je u slavnom "Masakru na Valentinovo" porazio veliki Sugar Ray Robinson. S njim je LaMotta boksao čak šest puta i samo jednom pobijedio.

Prema životu Jake LaMotte 1980. snimljen je hvaljeni film "Razjareni bik" koji je režirao Martin Scorsese, dok je LaMottu u nezaboravnoj ulozi utjelovio Robert De Niro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 06:33