OKRUTNI ZLOČINAC

PREMINUO NOTORNI SERIJSKI UBOJICA HRVATSKIH KORIJENA Ivan Milat bolovao je od tumora jednjaka i želuca: Doživotni zatvor dobio je zbog sedam ubojstava

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 26.10.2019. u 23:30

FILE PHOTO JULY96 - Australia's notorious serial killer Ivan Milat (C) is led from court during his trial in Sydney July 8, 1996. Milat, 51, serving a life sentence for the murder of seven backpackers was yesterday foiled in an elaborate escape attempt from Maitland Jail in the state of New South Wales, along with three other inmates. Drug baron George Savvas who was part of the planned escape was found dead in his cell today.
AUSTRALIA - RP1DRICTURAC
Reuters

Ivan Milat (u sredini), arhivska fotografija iz 1996.

 

Preminuo je Ivan Milat (74), najzloglasniji australski serijski ubojica. Ovaj monstrum, koji je imao hrvatske korijene, bolovao je od tumora jednjaka i želuca od čijih je posljedica i umro.

Milat je 1996. godine bio osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog ubojstva sedam putnika, takozvanih "backpackera" koji su imali između 19 i 22 godine. Sve njih Milas je ubio između 1989. i 1993., godine, a ostaci su im nađeni u šumi Belanglo, koja se nalazi južno od Sydneyja. Pet od sedam žrtava bili su stranci na putovanju u Australiji, dok su dvoje bili australski državljani.

Većinu žrtava serijski je ubojica izbo nožem, jednoj osobi je odrubio glavi koja nikad nije nađena, a jednu osobu je deset puta upucao u glavu, koristeći je kao metu.

Milata je policija ispitivala i u vezi nestanka iz 1980. godine, kada se izgubio svaki trag dvjema medicinskim sestrama u Parramatti, predgrađu Sydneyja. Naime, tada je Milat radio na obližnjem odlagalištu smeća. Također, 2006. je policija Milata navela kao najvjerojatnijeg ubojicu srednjoškolke i njezinog dečka, koji su nestali 1978. u sjevernom Sydneyju.

YouTube

Ivan Milat

YouTube

Ivan Milat

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo