OKRUTNI ZLOČINAC

PREMINUO NOTORNI SERIJSKI UBOJICA HRVATSKIH KORIJENA Ivan Milat bolovao je od tumora jednjaka i želuca: Doživotni zatvor dobio je zbog sedam ubojstava

 
Ivan Milat (u sredini), arhivska fotografija iz 1996.
 Reuters

Preminuo je Ivan Milat (74), najzloglasniji australski serijski ubojica. Ovaj monstrum, koji je imao hrvatske korijene, bolovao je od tumora jednjaka i želuca od čijih je posljedica i umro.

Milat je 1996. godine bio osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog ubojstva sedam putnika, takozvanih "backpackera" koji su imali između 19 i 22 godine. Sve njih Milas je ubio između 1989. i 1993., godine, a ostaci su im nađeni u šumi Belanglo, koja se nalazi južno od Sydneyja. Pet od sedam žrtava bili su stranci na putovanju u Australiji, dok su dvoje bili australski državljani.

Većinu žrtava serijski je ubojica izbo nožem, jednoj osobi je odrubio glavi koja nikad nije nađena, a jednu osobu je deset puta upucao u glavu, koristeći je kao metu.

Milata je policija ispitivala i u vezi nestanka iz 1980. godine, kada se izgubio svaki trag dvjema medicinskim sestrama u Parramatti, predgrađu Sydneyja. Naime, tada je Milat radio na obližnjem odlagalištu smeća. Također, 2006. je policija Milata navela kao najvjerojatnijeg ubojicu srednjoškolke i njezinog dečka, koji su nestali 1978. u sjevernom Sydneyju.

YouTube
Ivan Milat

YouTube
Ivan Milat

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 05:50