JEZIVA PRIČA

PRIJATELJI I OBITELJ UŽASNUTI Par nestao bez traga, a mladićev Facebook profil iznenada 'oživio': Piše li ubojica objave po njegovom profilu?

 Facebook

Prijatelji i rođaci nestalog Amerikanca zabrinuti su jer je njegov Facebook profil iznenada postao aktivan, a njega samog nisu vidjeli više od mjesec dana.

Naime, Charlie Carver (32) i njegova djevojka Kala Brown (30) nestali su 31. kolovoza bez traga.

Prijatelji i obitelj tvrde da su ostavili odjeću, recepte za lijekove, kao i Kalinog psa bez hrane i vode u njihovom stanu u gradu Andersonu u Južnoj Karolini.

Njezine kontaktne leće i naočale su također ostale u stanu, kao i njezin automobil koji je uredno stajao parkiran na parkiralištu. Jedina stvar koja je nestala s njima bio je Carverov laptop i njegov automobil, koji policija još uvijek nije pronašla.

Dva tjedna nakon što su nestali, na Carverovom profilu objavljeno je kako je oženjen s Kalom Brown, ali i da očekuju kćer, te da su kupili kuću. A počele su se pojavljivati i druge informacije, ali i slike likova iz stripova poput Jokera iz Batmana, fotografije koje se referiraju na Noć vještica kao i linkovi na medijske napise o nestalom paru.

Kalina majka tvrdi kako ovo nije bio planiran put, jer njezina kći nikad ne bi ostavila svog psića gladnog, kao i da su u stanu ostale sve sitnice koje bi inače spakirali.

Facebook

Neki misle kako je njegov profil hakiran jer na upite o tome jesu li živi i sigurni nitko ne odgovara.

Profil njegove djevojke netaknut je od njezina nestanka.

Njihova prijateljica Jessica Lee kazala je za BBC kako je isprva bila optimistična kada je čula da je Carverov profil 'oživio', no kako sada misli drugačije.

- Haker je počeo dijeliti naše objave o nestalim osobama, igra se s nama - kazala je Lee koja Kalu poznaje od djetinjstva.

Lokalna policijska postaja svakog dana prima pozive s informacijama o nestalom paru.

- Jutros kad sam došao na posao, već me troje ljudi zvalo - kazao je policajac Mike Aikens.

No, unatoč tome, nemaju nikakvih tragova koji bi ih doveli do nestalog para.

CITY OF ANDERSON POLICE DEPARTMENT

- Nadamo se da ćemo uskoro saznati nekoliko stvari, IP adresu i slično. Nadamo se da su oboje dobro - dodao je.

Par je tek nedavno počeo živjeti zajedno nakon što su bili u vezi nekoliko mjeseci tijekom ljeta, a nakon što se Carver razveo od supruge.

Neki obiteljski prijatelji, pa čak i potpuni stranci obasuli su njegov profil optužbama da je njegova bivša supruga otela, pa čak i ubila par.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 08:48