U IZOLACIJI

PRIJE 17 GODINA POBJEGAO JE IZ ZATVORA I OTAD MU SE ZAMEO SVAKI TRAG Policija je uz pomoć drona konačno uhvatila opasnog kriminalca

 WeChat / Yongshan police

Kineska policija je uhitila muškarca koji je bio u bijegu 17 godina, a pronašli su ga uz pomoć drona u špilji koja je cijelo to vrijeme bila njegovo skrovište, javlja BBC.

63-godišnji Song Jiang zatvoren je zbog trgovine ženama i djecom, ali je 2002. godine pobjegao iz zatvora.

Od tada je živio u malenoj špilji, godinama potpuno izoliran i bez ikakve ljudske interakcije.

Policija u kineskoj pokrajini Yongshan otkrila je tragove o njemu početkom rujna, a ti su ih tragovi odveli do planine smještene iza njegovog rodnog grada u provinciji Yunnan na jugozapadu Kine.

Kako redovnim pretraživanjem nisu uspjeli ništa naći, vlasti su poslale i dodatne bespilotne letjelice u pomoć policiji. Dronovi su na strmoj litici uočili čeličnu pločicu plave boje i tragove smeća. Zatim je policija nastavila pješice i pronašla bjegunca u pećini u kojoj se skrivao godinama.

Policija je priopćila da je on toliko dugo živio u izolaciji da nije mogao ni komunicirati s policajcima. Državni mediji pišu da je Song preživljavao uz pomoć plastičnih boca u kojima je skupljao pitku vodu iz rijeke, a vatru je palio uz pomoć granja i drva iz šume.

Sada je ponovno poslan u zatvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:57