UPLAKANA NA SUDU

PRIJETI JOJ DOŽIVOTAN ZATVOR Poznata glumica bila je članica opasne sekte i sudjelovala u stravičnim zločinima

 
 Profimedia, Alamy

Dok je privođena na sud u njujorškom Brooklynu u petak, činilo se kao da je Allison Mack obrisala suzu s lica. Glumica koja je najznačajniju ulogu imala u TV seriji Smallville je izrazila da nije kriva za optužbe prisiljavanja osoba na seks i prisilni rad, a ako je proglase krivom mogla bi dobiti najmanje 15 godina zatvora, a prijeti joj i doživotna kazna zatvora, piše Guardian.

Mack je pripadala sekti nazvanoj Nxivm. Ona je navodno bila druga u hijerarhiji kulta i prisiljavala je žene da se podvrgnu seksualnim prohtjevima lidera Keitha Ranierea.

'Robovi' ove sekte su navodno bili prisiljavani na gladovanje, nisu smjeli imati nedozvoljene seksualne odnose, a inicijali Ranierea su im urezivani na kožu. Žene bi gladovale dok ne bi postigle tjelesnu težinu koju je vođa kulta smatrao idealnom. Žene su također bile fotografirane gole. Raniere je 2003. godine započeo s radionicima u kojima se, između ostalog naučavalo da muškarci moraju imati više seksualnih partnera, a da žene moraju biti monogamne.

Raniere (57) je uhićen u Meksiku prošli mjesec i na sudu se izjasnio da je nevin po pitanju spomenutih optužbi.

Mack je u seriji o Supermanu 'Smallville' glumila djevojku Clarka Kenta Chloe Sullivan. Zadnji put se na tv ekranima pojavila 2015. godine i otada je, čini se, prestala glumiti.

Američka glumica srpskog podrijetla Catherine Oxenberg, kći princeze Elizabete, pripadnice dinastije Karađorđević, susrela se s tužiteljima u New Yorku s kojima je ispričala sve o svojoj kćeri Indiji, koja je također članica ove sekte.

Državna istraga Nxivm-a je započela prošle godine kad je bivša članica Sarah Edmondson ispričala detalje zbivanja unutar kulta koji se u javnosti prikazivao kao self-help udruga. Edmondson je za medije kazala: 'Sve je bilo kao u lošem filmu strave. Čak smo nosili i one kirurške maske, jer je miris ljudskog mesa nakon utiskivanja inicijala u kožu bio tako jak.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:32