OGAVNO PONAŠANJE

'PRIMAM ŽENE ZA MEĐUNOŽJE, ZA GRUDI, NA SILU IH LJUBIM, SA SVAKOM SE ŽELIM SEKSATI' Cijela Amerika zgrožena, ljigavog Trumpa napala i njegova žena!

 Jim Young / REUTERS

'Govorio sam i činio stvari zbog kojih žalim. Svatko tko me poznaje, zna da te riječi ne odražavaju tko sam. Izgovorio sami ih, bio sam u krivu i ispričavam se.'

Ovo je, iako je to teško povjerovati, rekao Donald Trump. Naime, medijski napadi na njega ne prestaju, a za najnoviji je opet odgovoran The Washington Post koji je objavio video iz 2005. godine u kojem sadašnji republikanski kandidat za predsjednika o ženama govori doslovno degutantno: o tome kako ih prima za međunožje, za lažne grudi, kako ih na silu ljubi, kako se sa svakom pokušava poseksati - pa se čak buni kako se 'jedna opirala jer je bila udana'.

Reakcija javnosti bila je očekivano burna i newyorški se bogataš našao pod apsolutno najjačim udarom tijekom cijele kampanje, uključujući republikanske predizbore - s obzirom na to da je on stvarno svašta izgovorio, jasno je koliko je ovo posljednje uistinu ogavno (The New York Times je objavio uvodnik koji potpisuje cijeli urednički kolegij pod naslovom: “Ljigavost Donalda Trumpa”).

Čini se da je ovaj put i sam Trump shvatio da je vrag odnio šalu pa je izgovorio i sljedeće: 'Nikad nisam tvrdio da sam besprijekorna osoba, nisam se pretvarao da sam nešto što nisam. Obećavam da ću biti bolja osoba'. Nije baš izjava kakvima bi se trebao baviti kandidat točno mjesec dana prije izbora. Osim toga, izjava je to koja postavlja dosta važno pitanje - kako glasati za osobu koja, kao malo dijete, obećava da 'će biti bolji'.

I ono malo republikanaca koji mu još nisu okrenuli leđa to su napravili u petak (iako se svi i dalje pitaju što li se dogodilo bivšem gradonačelniku New Yorka Rudyju Giulianiju, koji i dalje beskompromisno brani Trumpa; javljaju se čak i glasovi da je možda riječ o nekom starom dugu). Tako je predsjednik Kongresa Paul Ryan, kojeg su jedva nagovorili da ipak podrži Trumpa, sada jasno rekao da mu je 'mučno od onoga što je čuo' te je poručio Trumpu da se ne pojavljuje na političkom skupu koji Ryan u nedjelju organizira u Wisconsinu.

Republikanski kandidat za potpredsjednika Mike Pence poslao je službeno priopćenje: 'Kao suprug i otac uvrijeđen sam riječima i djelima koja je opisao Donald Trump u videu starom 11 godina. Ne mogu pronaći opravdanja za njegove izjave niti ga mogu obraniti. Zahvalam sam mu ipak jer je izrazio žaljenje te se ispričao.'

I supruga Donalda Trumpa, Melania, u subotu je osudila njegove neprimjerene izjave o ženama iz 2005., nazvavši ih 'neprihvatljivima i uvredljivima', no pozvala je javnost da prihvati njegovu ispriku. 'Riječi koje je moj suprug upotrijebio neprihvatljive su mi i uvredljive. One ne predstavljaju čovjeka kojeg poznajem', rekla je Melania Trump.

'On ima srce i um vođe. Nadam se da će ljudi prihvatiti njegovu ispriku, kao što sam i ja, te da će se fokusirati na važna pitanja koja se odnose na našu državu i na svijet, dodala je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:01