IRSKA

PRIMAMLJIV OGLAS IZ DRŽAVE U KOJU MASOVNO HRLE HRVATI Traži se dvoje zaposlenika da vode kafić i tri apartmana, plaćeni smještaj i hrana

 
 Trish Punch / Zuma Press / Profimedia

Ako tražite posao ili ste neodlučni oko preseljenja u Irsku, možda vas ova vijest potakne da doneste konačnu odluku. Maleni otok na zapadnoj obali smaragdnog otoka objavio je nedavno oglas u kojemu traži dvije osobe za vođenje kafića.

- Nudi se jedinstvena prilika, tražimo dugoročno rješenje za vođenje apartmana i kafića na otoku, par ili dvoje prijatelja. Za razdoblje od 1. travnja do listopada 2020. nudimo smještaj i hranu. Javite se na email Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. za više informacija, objavljeno je na službenom Twitter profilu otoka.

Oglas za posao na Velikom Blasket otoku je objavljen 10. siječnja, lajkalo ga je više od 5000 korisnika Twittera, a podijelilo na svom zidu njih 1.700.

September 17, 2010, Kerry County, Ireland: Stone Cottage On Blasket Island In Munster Region; County Kerry, Ireland, Image: 492996554, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Trish Punch / Zuma Press / Profimedia
Trish Punch / Zuma Press / Profimedia

September 17, 2010, Kerry County, Ireland: Ruined Stone Cottages On Blasket Island Along The Coast In Munster Region; County Kerry, Ireland, Image: 492996573, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Trish Punch / Zuma Press / Profimedia
Trish Punch / Zuma Press / Profimedia

Dvoje zaposlenika otoka, Alice i Billy, objasnili su u emailu za CBS News da traže energičan, marljiv i entuzijastičan dvojac koji bi posluživao doručak, obavljao primopredaju gostiju, vodio brigu o kafiću, čistio kokošinjac, zalijevao biljke i ložio kamin za goste. Alice je za CNN već izjavila da su primili više od 7000 prijava za ovaj posao.

Na Velikom Blasket otoku turisti mogu odsjesti u tri od ukupno pet udobnih kuća na otoku, na kojemu nema eletrične struje niti uvijek vrućih tuševa. Postoji malena vjetrenjača koja se može iskoristiti za punjenje mobitla ili laptopa, ali tek za čitanje elektronske pošte i poruka. Prljavo rublje se pere izvan otoka i vraća oprano.

Dvoje novih zaposlenika trebali bi živjeti u stambenom prostoru iznad kafića.

Ako vam ova ponuda još uvijek ne izgleda primamljivo, pogledajte kako otok izgleda. Idilični brežuljci s pješčanim plažama i atraktivnim stjenama smješten je pet kilometara od vrha poluotoka Dingle.

Jedna od turističkih atrakcija je i vožnja brodom i promatranje delfina, ali i kitova i morskih ptica.

Prošle godine za otok su se brinuli Lesley Kehoe i Gordon Bond, a sada tvrde kako im je sandučić elektronske pošte zatrpan porukama ljudi koji žele iz prve ruke čuti kako je živjeti na tom otoku. Poručuju da su teška srca donijeli odluku da napuste otok, ali da su to morali iz praktičnih razloga.

- Da možemo, sve bi opet ponovili. Bilo je to nevjerojatno iskustvo, poručili su Alice i Billy koji su se vratili u Kildare blizu Dublina ali planiraju posjećivati otok.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 20:24