STRAVIČAN ZLOČIN

PRIPADNICI BANDE KOJI SU SILOVALI I UBILI STUDENTICU DOBILI DOŽIVOTNI ZATVOR Publika nakon izricanja presude oduševljeno pljeskala i vikala: 'Pravda!'

 
 Twitter / Profimedia

Nasilnici koji su silovali i ubili južnoafričku studenticu Hannah Cornelius osuđeni su na doživotni zatvor. Po izricanju presude na sudu u Cape Townu publika prisutna na galeriji u sudnici počela je oduševljeno vikati i pljeskati, piše Daily Mail.

Geraldo Parsons (27), Vernon Witbooi (33) i Eben van Niekerk (28) proglašeni su krivima za silovanje i ubojstvo kao i za otmicu, pljačku i pokušaj ubojstva Hanninog prijatelja Cheslina Marsha.

Četvrti kriminalac, Nashville Julius (29) proglašen je krivim za pljačku i otmicu te je dobio ukupno 22 godine zatvora.

Sutkinja Rosheni Allie pročitala je presudu i dodala kako ni jedan od osuđenih nije pokazao istinsko kajanje.

Podsjetimo, 21-godišnja studentica je 27. svibnja prošle godine napadnuta ispred svojeg stana kad se s prijateljem vraćala kući. Ona je silovana i ubijena, a njezino je tijelo ostavljeno nasred ceste, dok su njezinog prijatelja Cheslina premlatili ciglama i ostavili misleći da je mrtav, no on je ipak uspio preživjeti i prevezen je u bolnicu s ozbiljnim ozljedama.

Cheslin je bio na izricanju presude zajedno sa svojom majkom koja je rekla da je presudu jako dobro čuo unatoč tome što je zbog premlaćivanja ostao gluh na jedno uho.

Nažalost, Hannina majka i baka nisu doživjele presudu jer su obje umrle 10 mjeseci od njezinog ubojstva.

Ostatak Hannine obitelji upoznao je Cheslina tek u sudnici te su mu uputili riječi utjehe kazavši mu da će sigurno nastaviti studija nakon što se oporavi.

Tijekom čitanja presude, sutkinja Allie je rekla da su silovatelji namjerno željeli u potpunosti iskoristiti Hannah i lišiti je svake 'privatnosti, dostojanstva i čovječnosti' te naglasila kako je ovo primjer najokrutnijeg nasilja.

Hannah Cornelius
Student kidnapped, gang-raped and murdered, Cape Town, South Africa - 15 Oct 2018, Image: 391256488, License: Rights-managed, Restrictions: Rex Features Ltd. do not claim any Copyright or License of the attached image, Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Rex Features
Profimedia, TEMP Rex Features
Hannah Cornelius

Na suđenju se moglo čuti i kako su četvorica zločinaca oteli Hannah i Cheslina te se s njima odvezli do nekog poznanika gdje su pušili kristalni meth. Nakon toga su Hannah autom odvezli na osamljeno mjesto gdje su je silovali, a potom izboli nožem i bacili joj na glavu komad stijene.

Na kasnije otkrivenim snimkama nadzornih kamera, vidi se da su muškarci nakon ovog zločina nastavili sa svojim zločinačkim pohodom te napali još tri žene.

Tijekom trajanja suđenja, Hannin otac je rekao kako je njezina majka i njegova supruga nakon okrutnog ubojstva kćeri postala 'tek sjena nekadašnje sebe', a nekad je bila 'najsnažnije i najsposobnija osoba koju je poznavao'. Također je rekao i da ne zna što se zapravo dogodilo kad je 56-godišnjakinja odlučila zaplivati u tad mrzlom i olujnom Atlantskom oceanu iz kojeg se više nije vratila. Kazao je da je njegova obitelj umrla s Hannom.

'Hannin mlađi brat koji pati od autizma i dalje pita kad će se sestra vratiti kući. Ja i moj sin nismo obitelj. Mi smo samo brodolomci koji žive na ostacima onog što je nekad bila obitelj Cornelius.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:33