ČEKAJU SE NALAZI OBDUKCIJE

PRIZORI STRAVE NA MJESTU TRAGEDIJE KOJA SE DOGODILA PRIJE GOTOVO 50 GODINA Pored olupine aviona na zaleđenoj plaži pronađeni leševi turista

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 17.01.2020. u 17:17

In 1973 a United States Navy DC plane ran out of fuel and crashed on the black beach at Sólheimasandur, in the South coast of Iceland. Fortunately, everyone in that plane survived. Later it turned out that the pilot had simply switched over to the wrong fuel tank. The remains are still on the sand very close to the sea., Image: 345601618, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Stian Rønningen / Alamy / Alamy / Profimedia
Ilustracija / Stian Rønningen / Alamy / Alamy / Profimedia

olupina zrakoplova u Solheimasanduru

Dvoje mrtvih Kineza pronađeno je na mjestu gdje je 1973. pao zrakoplov na Islandu, piše u petak BBC.

Islandska policija objavila je da su muškarac i žena u ranim dvadesetima pronađeni blizu mjesta nesreće u Solheimasanduru.

Glasnogovornik policije najavio je da će se uzrok smrti doznati na obdukciji početkom idućega tjedna.

Istaknuo je kako nisu pronađeni nikakvi dokazi da je riječ o zločinu, dodajući da na tijelima ima znakova smrzavanja.

Američki vojni zrakoplov je 1973. ostao bez goriva i srušio se na plaži blizinu Solheimasandura. Nitko nije nastradao. Olupina zrakoplova i dalje se nalazi na tom mjestu i postala je turistička atrakcija, piše BBC.

Policija je priopćila da je na mjesto tragičnog događaja stigla u četvrtak nakon što je pronađeno žensko tijelo na stazi koja vodi prema olupini. Tijelo muškarca pronađeno je u blizini dva sata kasnije.

Automobil za koji se vjeruje da ga je par unajmio pronađen je na obližnjem parkiralištu.

Čelnik islandske turističke udruge Johannes Thor Skulason rekao je kako njegova organizacija surađuje s hotelima i tvrtkama koje iznajmljuju automobile na tome da se turisti upozore na loše vremenske uvjete.

- Imamo sreće zbog nedavne ekspanzije turizma, no nekad se događaju ovakvi slučajevi s kojima se moramo nositi - izjavio je Skulason.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo