HOROR USRED LONDONA

PROBUDILA SE PORED PITONA Golema zmijurina ušla joj je u stan dok je spavala i uvukla se u krevet

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 30.07.2018. u 15:30

PHALABORWA - SOUTH AFRICA: JUNE 04: Veterinarians treat an African rock python after it was captured from an ambulance on June 4, 2015 near Phalaborwa in South Africa. Paramedics were forced to wait for hours after a rock python was found in the bonnet of the ambulance. The paramedics were called out after workers at the local airport noticed the python during routine checks. African Rock Pythons on average measure between 2.8 - 3.5 meters in length, but this monster python measured 4.12 meters and weighed 31.6 Kg's.
Profimedia, Barcroft Media

Ilustracija

Možete li zamisliti kako biste se osjećali da se probudite i ugledate pored sebe u krevetu ogromnog pitona? Upravo to se dogodilo u ponedjeljak jednoj Londončanki kada se probudila u svom stanu u Kensingtonu. Ogromni kraljevski piton, duljine gotovo jedan metar, ležao je sklupčan pored nje u krevetu!

Žena je brže-bolje istrčala iz sobe i nazvala društvo za zaštitu životinja, ali je zmija odgmizala prije nego što je pristigla pomoć.

Zmijurina je konačno uhvaćena u hodniku njenog stana u utorak popodne. Nije poznato kako se piton zatekao u stanu, ali vjeruje se da je pripadao nekome tko živi u bilizini.

Službenica društva za zaštitu životinja RSPCA Jill Sanders, koja je uhvatila tog odbjeglog pitona, kazala je, kako prenosi BBC, da reptili, a naročito zmije, mogu biti izuzetno vješti u bježanju i iskoristit će svaku rupu kod pritvorenih vrata ili labavi poklopac da nestanu.

Kraljevski pitoni potječu iz Zapadne Afrike i mogu narasti do 1,5 metar, a u zatočeništvu mogu živjeti više od 20 godina. U prirodi su tipično pasivni i sklupčaju se u loptu kada se zateknu pred prijetnjom. Hrane se miševima i štakorima.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo