TAJNI KONCERT

PROCURILI DETALJI S OPROŠTAJNOG OBAMINA TULUMA U Bijeloj kući pod okriljem noći za uskoro bivšeg predsjednika svirao je Bruce Springsteen

 Getty Images

Legenda američkog rocka Bruce Springsteen održao je prošlog tjedna tajni noćni koncert u Bijeloj kući za zaposlenike Obamine administracije, uključujući i predsjednika Obamu te prvu damu Michelle Obama.

Ovaj jedinstveni događaj odvio se u Istočnoj sobi Bijele kuće, gdje je 'Boss' odsvirao 15-ak pjesama za oko 250 prisutnih zaposlenika i njihovih bračnih drugova. Jedan od ljudi koji su posvjedočili ovom nastupu opisao je za Daily Mail da je sve izgledalo kao u "grozničavom snu". Nije bilo posebnih gostiju i atmosfera je bila obiteljska.

Springsteen je svirao svoje poznate hitove kao što su Born in The USA, Thunder Road i The Promised Land, a pjesmu Tougher Than The Rest ('Čvršći od ostalih') posvetio je Obami i prvoj dami. Izvor Daily Maila kaže da Springsteen nije nijednom izravno komentirao Donalda Trumpa te da atmosfera nije bila ni tužna ni slavljenička.

"Jasno se osjećalo da nešto završava, podjednako kao zaključak avanture koju su proživjeli svi zaposlenici, ali i tiha prisutnost nadolazeće političke tranzicije".

Nakon Springsteenova nastupa na pozornicu je izašao predsjednik Barack Obama i zahvalio osoblju na njihovom privrženom radu u proteklih osam godina. Pritom je zahvalio i Bruceu Springsteenu za to što je već neko vrijeme uz njih, izvodeći svoje umijeće da pokaže svoju potporu.

U.S.  President Barack Obama presents the Presidential Medal of Freedom to musician Bruce Springsteen during a ceremony in the White House East Room in Washington, U.S., November 22, 2016.  REUTERS/Carlos Barria  - RTSSVDK
REUTERS
Prije dva mjeseca Obama je odlikovao Springsteena Predsjedničkom medaljom slobode

Springsteen je tijekom predizborne kampanje bio glasan protivnik Donalda Trumpa kao potencijalnog američkog predsjednika, a za Obamu je svirao na njegovoj inauguraciji 2009., kao i za Hillary Clinton noć uoči predsjedničkih izbora u studenome.

Jučer je bend koji obrađuje Springsteenove pjesme otkazao nastup na Trumpvoj inauguraciji u znak poštovanja prema svome rock idolu.

Inače, prije dva mjeseca u Istočnoj sobi Bijele kuće Springsteen je odlikovan Predsjedničkom medaljom slobode, pri čemu je Barack Obama kazao: "Ja sam predsjednik, on je šef ('The Boss')".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:37