ČAVRLJANJE U OVALNOM UREDU

PROCURILI SKANDALOZNI DETALJI RAZGOVORA DONALDA TRUMPA I VISOKE RUSKE DELEGACIJE 'Dao sam otkaz šefu FBI-a. Tip je totalni luđak!'

 REUTERS

Novinari New York Timesa došli su dokumenta s dijelom transkripta razgovora između Donalda Trumpa i ruske delegacije koji se odvijao u Ovalnom uredu 10. svibnja. Točnije, sadržaj dokumenta novinarima je prepričao jedan američki dužnosnik. Nije im sve ispričao, već samo dio, ali i to je bilo skandalozno.

Naime, Trump je baš na tom sastanku obavijestio šefa ruske diplomacije Lavrova i Kisljaka da je dao otkaz direktoru FBI-a Jamesu Comeyju.

- Upravo sam dao otkaz šefu FBI-a. Bio je lud, ma baš totalni luđak - rekao je Trump začuđenim Rusima.

- Bio sam pod velikim pritiskom zbog situacije s Rusijom. Sada toga više nema.

Trump je za kraj dodao.

- Nisam pod nikakvom istragom.

Dan poslije u javnost je procurio zapis smijenjenog direktora FBI-a u kojem stoji da je Trump od njega tražio da zaustavi istragu protiv njegova bivšeg savjetnika Flynna. Predsjednik SAD-a tvrdi da to nije točno, ali to bi na kraju trebao utvrditi bivši šef FBI-a Robert Mueller koji je postavljen za posebnog tužitelja u istrazi o Trumpovim vezama s Rusijom.

Dokument koji sadrži neumjesne Trumpove komentare utemeljen je na zapisima iz Ovalnog ureda i objavljen je kao službeni zapisnik sastanka. Jedan američki dužnosnik je pročitao novinarima NY Timesa taj dokument, a drugi dužnosnik je potvrdio njegovu autentičnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:26