RIJEŠEN SLUČAJ

PRONAĐEN OTETI DJEČAK (13) IZ IMUĆNE SRPSKE OBITELJI Otmičari su ga presreli kad je vozio bicikl, šef policije otkrio koje su informacije bile ključne

 
Petar Mitrović s obitelji
 Screenshot: YouTube, RTV Stara Pazova

Policija u vojvođanskom mjestu Stara Pazova riješila je u nedjelju oko ponoći, poslije jednodnevne potrage, slučaj otmice trinaestogodišnjeg Petra Mitrovića, kojega su četvero počinitelja držali zatočenog u napuštenoj vikendici, objavila je u ponedjeljak Radiotelevizija Vojvodine (RTV).

Dječak je neozlijeđen vraćen roditeljima, za koje mediji navode da su imućni i ugledni Pazovčani, vlasnici Zemljoradničke zadruge "Agroprom".

Kako neslužbeno doznaje RTV, otmicu su počinili M. J., njegova dva sina, od kojih jedan malodoban, i još jedan pomagač.

Sumnja se da su otmičari u subotu oko 23.30 sati u Ulici Branka Radičevića u Staroj Pazovi presreli trinaestogodišnjeg dječaka koji je vozio bicikl, oteli ga i vezali, a zatim putničkim automobilom odvezli u napuštenu vikendicu u naselju Belegiš, gdje su ga čuvali zatočenog.

"Vjerujemo da je razlog otmice bio da se pribavi materijalna korist od roditelja", naveo je direktor srbijanske policije Vladimir Rebić je za Radioteleviziju Srbije.

Istaknuo je da je obitelj dječaka pomogla policiji da ga pronađe time što je dala prave informacije.

"Od neprocjenjive važnosti je da se prvo policija informira, a ne da se širi društvenim mrežama. Roditelji su dali 'inpute', brat je procijenio da SMS poruka koju je razmjenjivao s Petrom nije kucao Petar, već neko drugi. U kasnijem razgovoru s majkom je rekao rečenicu koja je pokazala da nije ostao s društvom. To su bili jasni pokazatelji da se radi o otmici", rekao je Rebić.

U sljedećih sat vremena od trenutka kada je majka prijavila Petrov nestanak, angažirane su sve raspoložive patrole, odmah su obaviješteni viši javni tužitelj, načelnik policije i ministar te je napravljen plan akcije.

Policiji su pomogle kamere jer je preko njih identificirano vozilo koje je moglo biti korišteno u otmici.

„Dječak nije bio vezan, ali je boravio 20 sati u nehumanim uvjetima“, rekao je direktor policije, i dodao da nije bio mučen i nije imao vidljive ozljede.

Pored roditelja, školskih kolega i brojnih Pazovčana otetog dječaka u nedjelju navečer dočekao je i ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović. Svi otmičari su iz Stare Pazove i protiv njih će biti podnijeta kaznena prijava.

Mediji prenose ocjenu policije da su otmice djece u Srbiji veoma rijetke, ali da se svaki slučaj s posebnom pažnjom procjenjuje.

Fondacija "Tijana Jurić" pokrenula je koncem rujna inicijativu za uvođenje "Amber Alerta", sustava za obavještavanje javnosti u slučaju nestalog djeteta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:02