KRAJ AGONIJE

PRONAĐENA TINEJDŽERKA NESTALA NAKON DVOSTRUKOG UBOJSTVA NJEZINIH RODITELJA Pojavila se na vratima kuće udaljene 112 km od rodnog mjesta

 
 Profimedia

Jayme Closs, 13-godišnja tinejdžerka iz američke savezne države Wisconsin koja je proglašena nestalom nakon brutalnog ubojstva njezinih roditelja prije tri mjeseca, a pronađena je živa u četvrtak navečer, pišu američki mediji.

Njezini su roditelji, u dobi od 56 i 46, brutalno ubijeni u njihovu domu u Barronu, nakon čega je 13-godišnjakinja proglašena nestalom.

Jayme Closs pronašla je stanovnica Gordona tijekom večernje šetnje sa psom 87 dana nakon stravičnog ubojstva. Nepoznata tinejdžerka joj je prišla i zatražila pomoć, pišu lokalni mediji. Odmah je znala o kome se radi, upitala je djevojku kako se zove, a odsgovor je bio očekivani. Mještanka je odmah pojurila u prvu kuću.

Vrata su otvorili Kristin i Peter Kasinkas, bračni par koji je začuo panično kucanje na vratima.

- Ovo je Jayme Closs, zovite 911.

Nestala djevojka pronađena je u Gordonu, naselju udaljenom 112 kilometara od Barrona, gdje je živjela.

- Kao da sam ugledao duha. I sada mi se čini kao da sanjam. Bilo je jezivo i prekrasno u isto vrijeme, ispričao je Peter Kasinkas.

Jayme Closs je izgledala mršavo, prljavo i zapušteno, a na nogama je imala prevelike cipele.

Kasinkasovi su joj ponudili jelo i piće, no ona ih je odbila.

- Osjećala se dobro, ali bilo joj je hladno, pa smo joj ponudili pokrivač. Mogu samo reći da je izgledala zapušteno, rekla je Kristin.

- Izgledala je pomalo šokirano i plašljivo, ali ipak je s nama razgovarala, ne bih rekla da nas se plašila. Poigrala se s našim psićem. Nije plakala, bila je prilično smirena, ispričala je Kristin.

Par joj je postavio nekoliko pitanja o njezinom otmičaru, ali nije im otkrila puno podataka.

- Otkrila nam je tko ju je oteo i dala nam informacije o automobilu te osobe. Prepoznala sam ime koje nam je otkrila, ali to nije osoba koju dobro poznajem, rekli su.

October 17, 2018 - Barron Wis, WIS, USA - Barron County Sheriff’s remained at the scene of the home where 13-year-old Jayme Closs lived with her parents James, and Denise Wednesday October 17, 2018 in Barron, Wisconsin. ] JERRY HOLT • jerry.holt@startribune.com, Image: 391609183, License: Rights-managed, Restrictions: * USA Tabloid Rights OUT *, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - News
Profimedia, Zuma Press - News
Dom obitelji Closs

More than a hundred volunteers came out to search fields and woods looking for evidence in the Jayme Closs case Tuesday morning, Oct. 23, 2018., Image: 392319649, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights *** US Newspapers Out ***, Model Release: no, Credit line: Profimedia, SIPA USA
Profimedia, SIPA USA
Za nestalom tinejdžerkom pokrenuta je velika potraga

Kasinkasovi tvrde da im nije ispričala kako je uspjela pobjeći, ali je otkrila da ju je otmičar zaključavao ili skrivao kada je morao ići negdje, ali nije otkrivala detalje.

Policija je priopćila da su osumnjičenog otmičara uhvatili otprilike 10 minuta nakon što je Jayme pronađena.

Kola Hitne pomoći upućena su u dom obitelji 15. listopada 2018. nakon što je upućen poziv u pomoć.

Netko je nazvao hitnu službu s mobitela Denise Closs oko 1 sat u noći, no samo se čula nejasna buka, nitko s njima nije razgovarao. Susjedi su čuli dva pucnja pola sata iza ponoći.

Kada je policija stigla četiri minute nakon Hitne, pronašli su beživotna tijela Jamesa i Denise Cloos, a dan kasnije policija je izvijestila da se dogodilo ubojstvo.

Otada su zbog nestanka djevojke u javnost puštali samo šture informacije iz bojazni da ne ugroze istragu.

O nestanku Jayme Closs policija je otada primila oko 400 dojava koji su vodili u slijepu ulicu, a za njom je pokrenula sveobuhvatna potraga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:54