ISLAMISTI U BIH

PRONAĐENE BOMBE, STRELJIVO, NOŽEVI U Sarajevu dvije osobe uhićene zbog terorizma, zaplijenjeno oružje i znakovlje tzv. Islamske države

Ilustracija
 Danilo Krstanović / REUTERS

Dvije osobe uhićene su u utorak u Sarajevu pod sumnjom za povezanost s terorističkom organizacijom Islamska država (IS) a u policijskoj raciji zaplijenjeni su oružje, oprema i znakovlje koji ukazuju na njihovu povezanost s terorističkim aktivnostima, potvrđeno je tijekom dana iz sjedišta Tužiteljstva BiH koje vodi istragu.

U tužiteljskom priopćenju dostavljenom medijima stoji kako su pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) tijekom dana proveli akciju koja je rezultat višemjesečne opsežne istrage.

Pretražene su dvije lokacije i pronađeno oružje, bombe, streljivo, noževi, borbeni prsluci te zastave koje podsjećaju na one što ih koristi tzv. Islamska država.

Iz sjedišta SIPA-e preciznije je navedeno kako je pritom zaplijenjena jedna automatska puška, dvanaest okvira za streljivo, 405 metaka i sedam ručnih bombi.

Dvije osobe koje su boravile u objektima u kojima je provedena policijska racija sada su pod istragom i pod nadzorom policijskih specijalaca iz SIPA-e, a nad njima se provodi kaznena obrada.

Obojicu se sumnjiči za kazneno djelo terorizma.

Iz Tužiteljstva BiH navode kako zbog interesa istrage u ovom trenutku ne mogu dati više informacija pa tko ni one o identitetu uhićenih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:44