KRAJ POTRAGE U NACIONALNOM PARKU

PRONAŠLI MLADE IZLETNIKE KOJI SU NETRAGOM NESTALI JOŠ U SRPNJU 'Našli smo ih mrtve u zagrljaju, ali sve ostalo nas je zbunilo, nikad to nismo vidjeli'

 
Nestali na ploči u nacionalnom parku Joshua Tree
 Profimedia, Zuma Press - News

Tijela mlade žene i muškarca koji su u srpnju nestali u kalifornijskom Nacionalnom parku Joshua Tree, pronađena su prije nekoliko dana i čini se da se radi o ubojstvu i samoubojstvu.

Tijela Rachel Nguyen (20) i Josepha Orbesa (22) otkrivena su 15. listopada u položaju koji nalikuje na zagrljaj. Potragu je organizirao Josephov otac, a policija je odmah rekla da dokazi upućuju na to da je Orbeso ubio Rachel, a nakon toga sebe. Također, čini se da par više nije imao zaliha vode i hrane.

Glasnogovornica šerifova ureda u San Bernardinu Cindy Bachman rekla je za BBC da su par našli pod drvetom te se činilo kao da su zagrlili jedno drugo. Rekla je da su Orbeso i Nguyen složili odjeću preko donjeg dijela nogu kako bi zaštitili kožu od vrućine.

Usto, istražitelji su pronašli pištolj registriran na Josepha Orbesa na mjestu događaja.

‘Okolnosti ovog otkrića nisu nalik ni na jednu potragu u koju smo dosad bili uključeni. No, nemamo dokaza koji bi nas naveli da joj je on želio nauditi’, dodala je Bachman.

Nestanak mladog para prijavljen je 28. srpnja nakon što se nisu odjavili iz privatnog smještaja u Morongo Basinu koji su uplatili preko Airbnba.

Screenshot / KESQ

Rendžeri nacionalnog parka otkrili su njihov automobil nakon čega su pronašli njihove daljnje tragove i pokrenuli potragu. Spasilački su timovi proveli više od 2100 sati u potrazi za parom. Pronašli su ih u strmom kanjonu, javio je KESQ.

Iz ureda šerifa San Bernardina u petak su izdali priopćenje u kojem stoji da su pozvani stručni istražitelji i inspektori zbog ‘sumnjivih okolnosti i vidljivih ozljeda na tijelu’. Istraga još traje.

August 4, 2017 - Joshua Tree National Park Search and Rescue volunteer, Alice Waltermire, searches the hills with binoculars for two missing hikers in the late evening of Friday, August 4, 2017 in Joshua Tree National Park in Joshua Tree, Calif.   California State University Fullerton students, Rachel Nguyen and Joseph Orbeso have been missing for two weeks in the park., Image: 344209341, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - News
Profimedia, Zuma Press - News

Otac mladića u pismu medijima poručio je da želi da mu sina zapamte kao brižnu, nježnu i pažljivu osobu: ‘Položaj u kojem su ga našli kraj Rachel, kako je drži za ruku, kad su potražili zaklon od sunca u grmlju govori sve što trebate znati o njemu kao muškarcu i ljudskom biću.’

Potraga je tijekom kolovoza bila na neko vrijeme obustavljena zbog ekstremnih vrućina. Više od 10 članova stručnog spasilačkog tima završilo je s ozljedama zbog visokih temperatura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:43