EXTINCTION REBELLION

PROSVJEDNICI SE ODJENULI KAO PČELE Aktivisti za zaštitu okoliša zalijepili se za autobus kampanje britanskog premijera Johnsona

 
 REUTERS

Troje aktivista za zaštitu okoliša zalijepilo se za autobus kampanje britanskog premijera Borisa Johnsona u utorak nakon što je održao predizborni skup u tvornici u središnjoj Engleskoj, dva dana prije no što glasači izlaze na izbore.

Extinction Rebellion - zbog kojega je bio narušen javni promet u Londonu u listopadu - rekao je da je osam prosvjednika, od kojih su petero bili odjeveni kao pčele, blokiralo autobus konzervativaca kako bi apelirali na brži napredak u smanjenju emisije stakleničkih plinova.

"Ovdje smo jer je bitan svaki stupanj zagrijavanja, svaka minuta, a nedjelovanjem odmah danas ubrzavamo najtežu krizu našeg doba", rekla je jedna od prosvjednica, Becky McGee.

Activists from climate action group Extinction Rebellion, dressed as bees, stand with their hands glued to the front of the Conservative Party election campaign bus, shortly after it left from the JCB construction company, where Britain's Prime Minister and Conservative party leader Boris Johnson made a speech, in Uttoxeter, Britain, December 10, 2019. Ben Stansall/AFP/Pool via REUTERS
REUTERS

Vjerojatnije je da će konzervativni političari glasati protiv klimatskog angažmana, dodala je.

Glasnogovornik konzervativne stranke nije bio dostupan za komentar. Stranka je rekla da želi da se do 2050. smanji emisija stakleničkih plinova na neto nulu uporabom obnovljive energije, skladištenjem ugljika te korištenjem električnih automobila.

Meta kampanje Extinction Rebellion prije toga bili su autobusi Laburističke stranke, Liberalnih demokrata i Stranke Brexit.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:47