PRUŽAO VEHABIJAMA POTPORU

PROTJERALI JORDANCA KOJI JE FINANCIRAO TERORISTE Ušao je u BiH s hrvatskom vizom

Protjerani Jordanac u BiH je zapravo boravio godinama, odnosno u tu zemlju je stigao tijekom rata te u njoj zasnovao i obitelj
Sarajevo, 141010.Odlukom Europske unije Bosni i Hercegovini i Albaniji ukidaju se vize. Gradjani ove dvije zemlje moci ce putovati u zemlje Europske unije uz nove biometrijske putovnice.Na slici: gradjani predaju dokumentaciju kako bi dobili novu biometrijsku putovnicu.Foto: Dado Ruvic / CROPIX
 Dado Ruvić / CROPIX

SARAJEVO - Vlasti Bosne i Hercegovine protjerale su jednog državljanina Jordana zbog povezanosti s pružanjem financijske pomoći islamskim teroristima, a utvrđeno je kako je u tu zemlju ušao zahvaljujući hrvatskoj vizi, potvrdila je u petak u priopćenju Služba za poslove sa strancima, koja djeluje pri Ministarstvu sigurnosti BiH.

Po navodima te službe, Jordananac čiji su inicijali Y.D.I.G protjeran je iz sarajevske zračne luke u četvrtak navečer i izrečena mu je mjera dvogodišnje zabrane ulaska u BiH.

Navedeno je kako je Obavještajno-sigurnosna agencija BiH (OSA) prikupila informacije da je Jordanac "osoba koja pruža financijsku potporu određenom broju pripadnika radikalnog selefijskog (vehabijskog) pokreta u BiH, odnosno aktivnostima koje bi mogle narušiti sigurnost BiH". Također ima naznaka da je protjerani Jordanac "u vezi s osobama iz mreže međunarodnog terorizma".

U priopćenju se kaže kako je protjerani Jordanac u BiH zapravo boravio godinama, odnosno da je u tu zemlju stigao tijekom rata te u njoj zasnovao i obitelj.

Nakon rata napustio je BiH, ali se pokušavao vratiti no bosanskohercegovačke vlasti mu nisu odobrile vizu zbog procjena o njegovu djelovanju koje su prikupile obavještajno-sigurnosne agencije.

Ipak je u srijedu otkriven u BiH i to nakon što ga je prijavila supruga. Utvrđeno je kako je u BiH ušao s vizom Republike Hrvatske na temelju koje je imao mogućnost boraviti u BiH do sedam dana, stoji u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:50