NESHVATLJIVA OKRUTNOST

PRVA ISPOVIJEST MAJKE TRAGIČNO PREMINULOG MAHIRA 'Da su ga zlostavljali, doznali smo na dan sahrane. Ne želim sažaljenje, nego istinu'

'On je u kontinuitetu zadnje dvije godine verbalno, fizički i seksualno zlostavljan'

Majka tragično stradalog Mahira Rakovca, Alisa Mahmutović, gostovala je u emisiji Pošteno na Federalnoj televiziji i po prvi puta otvoreno progovorila o smrti svojega sina, koja je zaprepastila cijelu Bosnu i Hercegovinu, ali i susjedne države. Kazala je kako ne želi sažaljenje, ali da nitko ne može razumjeti kako se osjeća u ovom trenutku, prenosi portal Klix.ba .

Također je rekla da se u slučaju Mahira radi o nečemu što nadilazi obično vršnjačko nasilje i gdje ima elemenata kaznenog djela nad maloljetnom osobom

“On je u kontinuitetu zadnje dvije godine verbalno, fizički i seksualno zlostavljan. Verbalno i fizički stalno, a povremeno i seksualno”, kazala je Alisa Mahmutović.

Rekla je i kako nije istina da želi zatvaranje škole koju je Mahir pohađao, već želi da istina o cijelom slučaju izađe na vidjelo. Očekivali su, kaže, suradnju Međunarodne osnovne škole, no cijeli se slučaj otkrio kad je već bilo prekasno.

“Mi smo to otkrili na dan dženaze”, kazala je ona.

Upitana je li i prije primijetila ikakve znakova zlostavljanja, Alisa je rekla da je Mahir ponekad dolazio s modricama, ali se povlačio u sebe i nije želio o tome govoriti iako su ga ona i očuh pokušavali na to nagovoriti.

Primijetila je i da su se nakon škole djeca igrala nekih igara koje su bile prepune nasilja. Također je rekla da je još prije godinu dana tražila sastanak s ravnateljem škole, ali da je on uvijek bio zauzet.

Nastavnik zemljopisa prvi je upozorio Alisu da bi dječaka trebalo zaštititi jer ga druga djeca verbalno maltretiraju nazivajući ga pogrdnim imenima i nadimcima kao što su peder, vlah, peško, Tuzlak i sl. Te 2014. godine kad se sve ovo događalo roditelji su htjeli Mahira odmah ispisati iz škole. No, Mahir je htio završiti započeto polugodište. Čak i kad je napustio školu, maltretiranje se nastavilo preko društvenih mreža.

Prve sumnje na seksualno zlostavljanje pojavile su se jer se Mahir dugo zadržavao u toaletu i trošio više toaletnog papira. No, o čemu se točno radilo doznalo se tek kad je nakon sprovoda Mahirov prijatelj sve ispričao.

Alisa Mahmutović na kraju je rekla da ne može oprostiti onima koji i ne traže oprost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:49