SRAMOTA NOVE ADMINISTRACIJE

PRVA SILA SVIJETA BOJI SE MALOG DJETETA Satima su držali petogodišnjaka, američkog državljana, u zračnoj luci zbog Trumpove zabrane

 Screenshot: YouTube

Prošli tjedan Donald Trump potpisao je izvršnu uredbu kojom je privremeno zabranio ulazak u SAD za državljane iz sedam muslimanskih država (Irak, Iran, Sirija, Južni Sudan, Somalija, Libija i Jemen). Netom nakon što je uredba potpisana, migranti i izbjeglice iz tih država pritvoreni su na aerodromima diljem SAD-a, iako je federalni sudac ubrzo zaustavio primjenu uredbe.

Javnost je posebno šokiralo pritvaranje petgodišnjeg dječaka, inače državljana SAD-a iz Marylanda, koji je s članom obitelji putovao iz Irana u Washington D.C. kako bi se susreo sa svojom majkom Irankom. Dječačića su zatvorenog držali nekoliko sati (!) prije nego je pušten svojoj majci.

Susret majke i sina bio je nabijen emocijama, a njegovo skandalozno pritvaranje ipak nije šokiralo glasnogovornika Bijele kuće, Seana Spicera koji je pred medijima branio postupak službi u zračnoj luci.

- Pretpostavka da je nečija dob i spol razlog zbog kojeg ne predstavljaju prijetnju je pogrešno usmjerena i kriva - rekao je Spicer, čovjek u strahu od petogodišnjeg dječačića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:27