ČLAN SNS-A

PRVA SMRT U SRPSKOJ VLADI Od posljedica koronavirusa preminuo državni tajnik u ministarstvu zaštite okoliša

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 01.04.2020. u 15:05

Serbian MP's sing the national anthem at start of the first session of the newly elected parliament in Belgrade on April 16, 2014. Serbia's new parliament, elected on March 16 early polls, was sworn in on Wednesday, paving the way for the new government to lead the Balkan country towards the EU membership. The 250-seat parliament is dominated by the centre-right Serbian Progressive party which has 158 deputies. AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
ANDREJ ISAKOVIC / AFP

 

Državni tajnik u ministarstvu zaštite okoliša srbijanske vlade, koji je bio pozitivan na koronavirus, preminuo je tijekom dana, objavili su u srijedu beogradski mediji pozivajući se na izvore u tom ministarstvu.

Vijest o smrti državnog tajnika dr Branislava Blažića još nije službeno potvrđena, ali su portali lista "Blic" i B92 naveli da su potvrdu dobili u ministarstvu, dok  agencija Tanjug navodi da ima potvrdu iz dva izvora.

Branislav Blažić član je vladajuće Srpske napredne stranke i porijeklom je iz Kikinde, jednog od početnih žarišta koronavirusa u Srbiji, a bio je na liječenju u Infektivnoj klinici u Beogradu.

Nakon što je objavljena vijest da je pozitivan na koronavirus, srbijanska vlada preselila je sve svoje aktivnosti iz zgrade u Nemanjinoj ulici u središtu grada, u Palaču Srbija, nekadašnje Savezno izvršno vijeće, u Novom Beogradu, a svi suradnici i osobe s kojima je Blažić bio u kontaktu su testirane na covid-19.

Rezultati tih testova nisu objavljeni, osim što je šef diplomacije i vicepremijer Ivica Dačić potvrdio da u srbijanskoj vladi ima i drugih djelatnika koji su pozitivni na koronavirus.

"Imamo i drugih djelatnika u vladi i ministarstvima koji su zaraženi", rekao je Dačić medijima 25. ožujka, ne precizirajući o kojem broju se radi.

U Srbiji je su do utorka u 15 sati potvrđene ukupno 23 žrtve covida-19 od početka epidemija 6. ožujka.

Izdvajamo