OBJAVLJENO SKORO 100 POSTO SNIMKE

PRVA SNIMKA IZ ZRAKA TAJANSTVENOG PJONGJANGA Pogledajte kako izgleda glavni grad najizoliranije države svijeta koja turiste vodi uvijek istom rutom

 
 Screenshot YouTube

Fotograf iz Singapura Aram Pan dobio je dozvolu sjevernokorejskih vlasti za snimanje glavnog grada iz zraka. Pjongjang je u sklopu svog projekta DPRK 360 preletio u malom avionu pri čemu je cijelo vrijeme snimao i fotografirao grad u 360 stupnjeva.

Poletio je iz aerokluba Mirim koji je sagrađen za sjevernokorejskog vođu Kim Jong-Una, koji je vješt pilot i često sam leti zemljom. Snimka pruža čudesan pogled na prijestolnicu koja je dom za dva milijuna Sjevernokorejaca odanih zloglasnom režimu koji zemlju drži u izolaciji od ostatka svijeta.

Iz ptičje perspektive vide se spomenici Kim Il Sungu, kao i Juche toranj, te Mirae Scientists četvrt i ulica Ryomong, dva velika projekta Kim Jong-Una. Tu je vodeni park Munsu kao i srebrni krov May Day stadiona. Sunce obasjava rijeku Taedong koja teče kroz središte grada, a polja izgledaju zeleno i bujno.

Pjongjang izgleda kao moderan i napredan grad - upravo onako kako sjevernokorejski režim želi da javnost o njemu misli.

Kimov režim vrlo je restriktivan kada se radi o onome što je dozvoljeno strancima da vide. Posjetitelje uvijek prate vladini čuvari i kretanje gradom je striktno ograničeno te su rute kroz grad uvijek iste.

Upravo zbog tog razloga ova snimka je posebna - pruža pogled na dosad neviđene dijelove grada - iako su sjevernokorejski dužnosnici izbrisali neke njegove fotografije, a dozvoljeno mu je objaviti 90 posto snimljenog.

Kako Pjongjang izgleda iz zraka pogledajte na snimci:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:37