REPOVI 'MEGXITA'

PRVI ISTUP PRINCA HARRYJA NAKON SUDBONOSNE ODLUKE KOJOM JE OSTAO BEZ TITULE 'Želim da od mene čujete istinu. Zaista nismo imali izbora'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 20.01.2020. u 00:49

London, UNITED KINGDOM - **No Mail Online or any other UK sites**
Prince Harry Duke of Sussex leaves the Ivy Chelsea Garden restaurant in London amid Megxit crisis
*STRICTLY NOT AVAILABLE FOR ANY SUBSCRIPTION DEALS*
BACKGRID UK 19 JANUARY 2020, Image: 493643441, License: Rights-managed, Restrictions: RIGHTS: WORLDWIDE EXCEPT IN AUSTRIA, FRANCE, GERMANY, SWITZERLAND, Model Release: no, Credit line: MJ Pictures / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia
MJ Pictures / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

princ Harry

 

Princ Harry rekao je da je "zakoračio u nepoznato" sa svojom odlukom da se odmakne od života britanske kraljevske obitelji, ali je i dodao da on i Meghan "zaista nisu imali izbora", piše BBC. 

Harry je održao govor na jednoj dobrotvornoj priredbi i tako prvi put javno progovorio nakon odluke Buckinghamske palače kojom on i njegova supruga Meghan Markle više neće dobivati javni novac za kraljevske dužnosti, neće koristiti svoje titule Kraljevsko Visočanstvo te više neće formalno predstavljati britansku kraljicu.

Štoviše, to je prvi put da se Harry oglasio nakon što su on i Meghan Markle priopćili javnosti da će odstupiti sa svojih kraljevskih dužnosti.

Harry je prvo želio razjasniti da on i Meghan "ne napuštaju sve".

 - Ujedinjeno Kraljevstvo je moj dom koji volim, i to se neće promijeniti nikad. Mogu samo zamisliti što ste sve čuli i pročitali proteklih tjedana. Stoga želim da od mene čujete istinu, koliko god je mogu otkriti. Ne kao princ ili vojvoda, nego kao Harry. 

 - Naša želja je bila da i dalje služimo kraljici i Commonwealthu, ja sam htio i dalje zadržati veze s vojskom, ali bez da nas financiraju porezni obveznici. Nažalost to nije bilo moguće. Ja sam to prihvatio i to neće promijeniti moju posvećenost.

Princ je otkrio i da kad su se on i Meghan oženili "bili su uzbuđeni, puni nade i spremni služiti".

 - Zbog toga mi je jako žao što je došlo do ovoga. Odluku koja je sve ovo pokrenula moja supruga i ja nismo olako donijeli. Ona je uslijedila nakon puno mjeseci razgovara i nakon godina prepunih izazova. Znam da nisam uvijek bio u pravu, ali što se ovog tiče, naprosto nije bilo druge opcije - zaključio je vojvoda od Sussexa.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo