'ČISTA PROPAGANDA'

PRVI PUT NAKON 7 GODINA SIRIJSKA VOJSKA PODIGLA NACIONALNI STIJEG U POBUNJENIČKOM UPORIŠTU 'To je očigledno kršenje sporazuma između njih i Moskve'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 12.07.2018. u 18:51

Syrian army soldiers gesture as they pose for a picture in Deraa area, Syria in this handout released on July 4, 2018. SANA/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. REUTERS IS UNABLE TO INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, CONTENT, LOCATION OR DATE OF THIS IMAGE. - RC116377EBA0
REUTERS

Sirijski vojnici poziraju u gradu Dari.

 

Pripadnici sirijske vojske ušli su u grad Daru i ondje podigli sirijski nacionalni stijeg prvi put nakon 2011., izvijestio je sirijski Opservatorij za ljudska prava.

"Vojska je ušla u Daru, podigla zastavu, a njezini pripadnici su se ondje fotografirali i potom otišli", rekao je voditelj Opservatorija Rami Abdel Rahman za dpa. "To je čista propaganda", smatra Rahman.

Sirijska državna novinska agencija izvijestila je da su sirijske trupe ušle u grad Daru i izvjesile državnu zastavu na gradskome trgu.

Glasnogovornik pobunjeničke grupe za južne operacije Ibrahim Džabavi ranije je za dpa kazao da je u skladu sa sporazumom s Rusijom postignutim u Dari, sirijskim trupama dopušten ulazak u područja koja su prije bila pod kontrolom pobunjenika.

"To je očigledno kršenje sporazuma između njih i Moskve", smatra Džabavi.

 


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr
Tagovi

Izdvajamo