PRPOŠNI LJUBAVNICI

PUTEM POPULARNE APLIKACIJE UNAJMILA DJEVOJKU ZA ČUVANJE PASA, ALI OVAKVU AKCIJU NIJE OČEKIVALA Doživjela je šok kada je pogledala snimku s kamere

 
 Facebook / Youtube screenshot

Popularna američka aplikacija Wag! gdje svatko tko ima kućnog ljubimca može unajmiti osobu za šetnju i čuvanje, našla u središtu skandala. Naime, 26-godišnja Casey Brengle koja na platformi nudi usluge čuvanja i šetanja pasa izbrisana je s popularne aplikacije jer ju je prijavila klijentica.

Youtube screenshot

Rosie Brown, unajmila je Brengle putem spomenutog internet servisa kako bi čuvala njena dva štenca Penny i Daisy jer ih nije mogla povesti na vjenčanje njezina rođaka.

S obzirom na više od 200 recenzija s pet zvjezdica na stranici, Brengle joj se učinila idealnom kako bi provela četiri dana s njenim ljubimcima te ih između ostalog vodila u duge šetnje, za ukupno 315 dolara.

Facebook

Pritom joj je na kuhinjskom pultu pokazala interaktivnu kameru za nadzor kućnih ljubimaca koja vlasnicima omogućuje da se u bilo kojem trenutku uvjere da je kod kuće sve u redu, ali i da komuniciraju sa svojim ljubimcima uz pomoć zvučnika, te joj se i pohvalila da njena čak ispucava pseće poslastice.

No, na dan vjenčanja njezina rođaka, Brown je primila obavijest od kamere.

“Pogledom na ekran mobitela koji prenosi sliku s kamere, vidjela sam mušku osobu u našoj kući”, izjavila je za KABC. “Pravi šok je nastupio kad sam vidjela kako su Brengle i taj čovjek otišli ravno u našu spavaću sobu.

Youtube screenshot

Na snimci se može vidjeti i kako se unajmljena čuvarica i muškarac ljube u dnevnoj sobi te kako iz glavne spavaće sobe odlaze u spavaću sobu za goste, a u jednom su trenutku zaključali pse izvan glavne spavaće sobe.

Youtube screenshot

Sve je izašlo u javnost, a Brengle tvrdi da nije imala spolni odnos ni u jednoj od spavaćih soba, no Brown kaže kako može tvrditi što želi , kad to nije ono što se u kući događalo.

YOUTUBE SCREENSHOTyoutube screenshot

Kamera je uhvatila Brengle kako leži gola na potpuno novom kauču za koji su Brownovi štedjeli šest mjeseci, no Brangle se pravdala kako je bilo vruće i da ne voli nositi odjeću.

Brown sumnja da će se ikad više osjećati ugodno sjedeći na tom kauču nakon svega, a nije joj se svidjela ni činjenica da su Brengle posjetili roditelji u kući bez obzira na politiku Wag-a! da se u dom gdje se čuvaju ljubimci ne dovodi nitko.

Youtube screenshot

Na koncu, kako je zabilježila kamera, Brengle nije šetala pse kako je bilo dogovoreno od 30 do 60 minuta već ih je puštala van na oko pet minuta.

Brown joj zamjera i što je pse nazivala pogrdnim imenima, no Brengle je rekla kako su se psi ponašali vrlo loše, ali je na koncu priznala kako je njeno ponašanje bilo neprikladno.

Youtube screenshot

Wag! je izdao izjavu u kojoj kaže kako je ponašanje Brengleice neprihvatljivo i protivno smjernicama i njihove politike poslovanja, te da bi svi na njihovoj platform trebali biti pravi profesionalci.

Facebook

Međutim, dok tvrtka tvrdi kako rade temeljite provjere, neprofitna agencija za zaštitu potrošaća BBB (Better Business Bureau) je u posljednje dvije godine zaprimila više od 40 pritužbi na račun aplikacije.

Youtube screenshot

Izvještaji uključuju ukradenu imovinu, šetače koji se ne pojavljuju na planiranim šetnjama te šetače koji puštaju pse bez vodilice. Tvrtka je Brownovima ponudila usluge čišćenja i izmjenu brave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 18:59