'NEPOUZDANE INFORMACIJE'

PUTIN DOVODI U PITANJE ISTINITOST IZVJEŠĆA O RAZGOVORIMA S TRUMPOM 'Vjerujemo da bi se takve priče trebale uzeti s velikim oprezom'

 
Donald Trump
 MIKE THEILER / UPI / Profimedia

Ured ruskog predsjednika Vladimira Putina odbacio je u ponedjeljak kao nepouzdano izvješće Washington Posta o Putinovim telefonskim razgovorima s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom.

Trumpovi razgovori sa stranim čelnicima došli su u oštriji medijski fokus pošto su njegovi oponenti u Zastupničkom domu pokrenuli istragu radi opoziva optužujući ga da je provodio pritisak na ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskija kako bi se uključio u istragu protiv Joea Bidena, jednog od njegovih političkih suparnika.

Prema izvješću u Washington Postu 4. listopada, u jednom od njegovih prvih razgovora sa stranim čelnikom nakon što je postao američkim predsjednikom 2017., Trump se "dodvoravao" Putinu i ispričavao što ga nije nazvao ranije.

U drugom telefonskom razgovoru navodno je tražio savjet od Putina o tome kako da se sprijatelji sa sjevernokorejskim čelnikom Kim Jong-unom.

- Nismo sigurni da bi se taj članak trebao smatrati pouzdanom informacijom - rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov za članak u Postu.

- Općenito, vjerujemo da bi se takve priče trebale uzeti s velikim oprezom - istaknuo je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:12