OŠTRE RIJEČI

PUTIN PROGOVORIO O SERGEJU SKRIPALJU, ŽRTVI NAPADA NOVIČOKOM 'On je špijun koji je izdao svoju domovinu, najobičniji šljam!'

 
Vladimir Putin
 Alexander Zemlianichenko/Pool / REUTERS

Unatoč tvrdnji bivšeg savjetnika Kremlja Gleba Pavlikovskog da ruski predsjednik Vladimir Putin neće ponovno pogriješiti kada je posrijedi slučaj trovanja novičokom Sergeja i Julije Skripalj u Salisburyju te istraga tog slučaja koja je kao sumnjivce za napad u prvi plan gurnula Ruslana Boširova i Aleksandera Petrova, Putin se tijekom održavanja Ruskog energetskog tjedna ponovno očitovao o toj temi.

Financial Times piše da je moderator panel rasprave koja se u srijedu održala u dvorani Manege Putina pitao o navodnoj upotrebi kemijskog oružja u napadu na Skripaljeve. "On je samo špijun koji je izdao svoju domovinu. Zamislite: netko najednom izda vašu zemlju. Što o njemu mislite? Bilo kome iz bilo koje zemlje? On je samo šljam, i to je to", rekao je Putin.

Ruski je predsjednik dodao da će se prašina koja se diljem svijeta podigla oko tog slučaja sleći. "Kako je dobro poznato, špijunaža je, kao i prostitucija, jedno od najvažnijih svjetskih zanimanja. Nitko je nikada nije ugasio, niti će to napraviti sada", dodao je.

Sputnik izvještava da je Putin rekao da je "sve oko Skripaljevih" stvoreno umjetno. "Gledam neke izvore informacija i vaši kolege pokušavaju progurati misao da je gospodin Skripalj neka vrsta aktivista za ljudska prava", rekao je Putin i dodao da će biti bolje da se taj slučaj što prije okonča.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:12