JAVLJA RT

PUTIN ŠALJE AVION TRUMPU Zrakoplov pun medicinskih potrepština i opreme leti za SAD, riječ je o pomoći za borbu s koronavirusom

 Storms Media Group / Alamy / Alamy / Profimedia

Ruski predsjednik Vladimir Putin pružio je ruku pomoći svom američkom kolegi Donaldu Trumpu koju je on spremno prihvatio, javlja ruska državna televizija RT.

Teretni avion prepun medicinskih potrepština i zaštitne opreme uskoro bi trebao uzletjeti prema Sjedinjenim Američkim Državama, koje su prije samo nekoliko dana postaje zemlja s najvećim brojem oboljelih od COVID-19, bolesti koju uzrokuje novi koronavirus.

U Rusiji, najvećoj državi na svijetu, do ovoga trenutka je tek nešto više od 2.000 oboljelih, dok je u SAD-u brojka 'skočila' iznad 170.000 i nezaustavljivo raste.

Donald Trump zahvalio je Kremlju na 'ogromnom avionu punom stvari', kako je slikovito rekao, ali na tiskovnoj konferenciji nije želio specificirati o kakvoj se točno pomoći radi.

Moskva je prošloga tjedna poslala i stotinjak zdravstvenih djelatnika na ispomoć u Italiju, a pošiljci je pridružila i respiratore, zaštitnu opremu i dezinfekcijska sredstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:30