DMITRIJ PESKOV

PUTIN U IZOLACIJI, A NJEGOVI SURADNICI PUNE MOSKOVSKE BOLNICE Glasnogovrnik ruskog predsjednika zaražen Covidom: 'Da, bolestan sam i liječim se'

 
Dmitrij Peskov i Vladimir Putin
 TASS / East2West News / Profimedia

Dmitrij Peskov, glasnogovornik ruskog predsjednika Vladimira Putina, zarazio se Covidom-19, javlja tamošnja agencija TASS. Dmitrij Peskov sam je potvrdio zarazu, kazavši agenciji kratko: Da, bolestan sam i liječim se.

To je već četvrti visoki dužnosnik Kremlja koji se zarazio koronavirusom. Prvi je bio ruski premijer Mihail Mišustin te dvoje ministara u vladi Vadim Jakušev ministar graditeljstva ze ministrica kulture Olga Ljubimova.

Podsjetimo da je predsjednik Vladimir Putin u izolaciji u svom podmoskovskom posjedu Novo Ogorjovo, te da je Kremlj bio nekoliko puta dezinficiran.

Inače, Rusija je po broju zaraženih izbila na treće mjesto, iza Španjolske i SAD-a. Rusija ima veliki broj zaraženih, ali i srazmjerno vrlo nizak broj umrlih. Trenutno su u Rusiji 232.243 zaražena, od kojih je 43.500 izliječeno, dok je njih 2116 umrlo.

Ruski epidemiolozi navode kako će smirenje i početak pada zaraženih doći tek početkom lipnja, mada se smatra da je Rusija trenutno na vrhuncu pandemije. Najgore stanje je u Moskvi gdje je zaraženo preko 121 tisuće ljudi, a umrlo ih je oko 1179, a prema nekim procjenama u Moskvi bi pozitivno moglo biti i do dva milijuna ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:09