POTPORA ČELNIKU VENEZUELE

PUTIN U MOSKVI PRIMIO NICOLASA MADURA 'Rusija podupire dijalog vlade i oporbe da se pronađe političko rješenje krize'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 25.09.2019. u 13:16

Russian President Vladimir Putin shakes hands with Venezuelan President Nicolas Maduro during a meeting at the Kremlin in Moscow, Russia September 25, 2019. Sergei Chirikov/Pool via REUTERS
REUTERS

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin ugostio je u srijedu u Moskvi Nicolasa Madura, demonstrirajući potporu predsjedniku Venezuele uslijed sve jačeg pritiska SAD-a.

Putin i Maduro su razgovarali o "ključnim međunarodnim i regionalnim temama...u kontekstu složene situacije koja se tiče Venezuele", priopćio je Kremlj.

Putin je također rekao da Rusija podupire dijalog vlade i oporbe kako bi se pronašlo političko rješenje krize, dodaje se.

Venezuelska oporba je ranije ovoga mjeseca objavila da je prekinut dijalog uz posredovanje Norveške, šest tjedana nakon što se iz njega povukla Madurova vlada.

Rusija, jedan od najjačih saveznika Venezuele, dala je ranije ovoga mjeseca potporu Madurovim naporima protiv "nastojanja SAD-a da svrgne zakonito izabranu vladu".

Ruski časnici ove su godine najmanje dvaput bili u Venezueli s kojom Moskva održava bliske vojne odnose.

Do susreta Putina i Madura došlo je nedugo nakon što je Organizacija američkih država, u kojoj su sve države Sjeverne i Južne Amerike, usvojila rezoluciju u kojoj Madurovu vladu naziva "nelegitimnim režimom".

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo