'REKLI SU NAM DA NE PANIČARIMO'

PUTNICI ZRAKOPLOVA ISKUSILI SEDAM MINUTA ČISTOG STRAHA 'Najednom sam osjetio nešto što je nalikovalo brzom padu. Kaos je nastupio među putnicima'

 
 @BrutusOsceola / TWITTER

Putnici koji su zrakoplovom aviokompanije Delta Air Lines u srijedu putovali iz američkog grada Atlante u saveznoj državi Georgiji u Fort Lauderdale u Floridi iskusili su sedam minuta čistog straha kada je zrakoplov tijekom leta zaronio gotovo devet tisuća metara, piše New York Post.

Let 2352 bio je na pola puta do svoje konačne destinacije kada se s visine od 11 tisuća i 890 metara u nešto manje od sedam minuta naglo spustio na nešto više od tri tisuće metara.

"Najednom sam osjetio nešto što je nalikovalo brzom padu", rekao je putnik Harris DeWoskin za WFTS. "Počeli smo padati i maske s kisikom pale su iz svojih pretinaca. Kaos je nastupio među putnicima. Jedna je od stjuardesa preko razglasa ponavljala da 'ne paničarimo', međutim situacija je bila dosta napeta. Mnogi su putnici oko mene hiperventilirali."

DeWoskin je rekao da je iz zrakoplova djevojci i obitelji rekao da mu se događaju "neke strašne stvari".

"Gledajući unatrag, sve je ispalo dobro", rekao je te dodao da mu je intuicija naložila da se javi svojim voljenima.

Glasnogovornik tvrtke Delta Air Lines rekao je da je let preusmjeren u grad Tampu u saveznoj državi Floridi (Tampa je nalazi sjeveroistočno od Fort Lauderdalea i od tog je grada udaljena 371 kilometar) zbog mjera sigurnost te da je u Tampu sletio bez ikakvih problema. Delta je rekla da je do preusmjerenja došlo zbog "nepravilnosti kod održavanja pritiska zraka u zrakoplovu".

"Život je kratak. Bilo je to strašnih 60 do 90 sekundi. Nismo znali što se točno događa, a nalazite se u zraku na visini od 4.500 metara. Zastrašujuće je to", rekao je DeWoskin.

Zrakoplov je srijedu navečer proveo u zračnoj luci u Tampi gdje su ga mehaničari pregledali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:30