NAPAD U DAMASKU

Radio u sjedištu službe sigurnosti: Uhitili bombaša koji je pobio visoke sirijske dužnosnike

 AP

DUBAI - Sirijske vlasti uhitile su osobu koja je prošli tjedan izvela bombaški napad koji je odnio živote četiri visoka sirijska dužnosnika, objavila je u utorak iranska novinska agencija.

Osumnjičeni je radio u sjedištu službe sigurnosti u Damasku, objavila je agencija Fars na temelju izjave parlamentarnog zastupnika Mohamada Zahira Ganuma.

Napad u kojem su ubijeni ministar obrane, general, jedan član obitelji predsjednika Bašara al-Asada također dužnosnik ministarstva obrane, te dužnosnik zadužen za nacionalnu sigurnost koji je preminuo nekoliko dana kasnije od posljedica ranjavanja, bio je najteži udarac sirijskome vodstvu koje se već više od godine dana bori protiv oružanog ustanka.

"Uhićena je osoba odgovorna za eksploziju usmjerenu protiv sirijskog vrhovnog vijeća nacionalne sigurnosti", rekao je Ganum.

"Uhićeni je bio zaposlen u istoj zgradi, ali ne mogu otkriti druge pojedinosti. Vjerojatno će u bliskoj budućnosti biti objavljeno priznanje te osobe".

Jedan izvor iz službe sigurnosti prošli je tjedan za Reuters rekao kako je bombaš bio tjelohranitelj zadužen za zaštitu osoba iz najužega Asadova kruga. Sirijska državna televizija objavila je kako je riječ o bombašu samoubojici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:26