PRIJEPOR U FRANCUSKOJ

RASKOL MEĐU NUDISTIMA Korisnici 'parka za golaće' žale se na voajere u grmlju, predsjednik udruge naturista, gospodin Luft: 'Ma nije to ništa strašno'

 Profimedia, AFP

Naturisti koji uživaju šetati goli u parku na pariškom području Bois de Vincennes, gdje je to dozvoljeno već dvije godine, žale se na sve veći broj pervertita, egzibicionista i voajera koji ih uznemiravaju i kvare im zabavu.

Park površine gotovo dva hektara mjesto je na kojem je dopušteno šetati bez odjeće, što koriste mnogi naturisti. Otvoren je prije dvije godine, no u posljednje vrijeme sve je više slučajeva neprimjerenog ponašanja, iako su gradske vlasti na ulazu postavile znak koji jasno ističe da je zabranjeno uznemiravati gole šetače.

Jedan od njih, kojeg je francuski Le Monde imenovao samo kao Bernard, ispričao je tako kako je mir u parku sve više ugrožen.

- Voajeri i egzibicionisti dolaze uznemiravati žene. Naravno da smo svi u strahu. Nekada dođe policija, no ne mogu nikoga kazniti ako ga baš ne uhvate na djelu - ispričao je zabrinuti naturist Bernard novinarima, prenosi Guardian.

Drugi se žale kako perverznjaci "vrebaju iz grmlja".

Policija ne namjerava pojačati patrole

Predstavnica lokalne vlasti Catherine Baratti-Elbaz zamolila je policiju da povećaju broj patrola na tom području, no čini se kako oni to nemaju namjeru učiniti, jer je policijski komesar Hugo Arer izjavio kako ove godine još nisu zaprimili nijednu službenu prijavu o tom problemu.

Predsjednik Udruge pariških naturista Laurent Luft kaže također kako smatra da je riječ o pretjerivanju.

- Nakon što sam čuo optužbe, razgovarao sam s jednim prijateljem koji tamo odlazi svakog dana. Rekao mi je da nikada nije vidio nikakvu neprimjerenu aktivnost koja ne bi bila u skladu s idejom naturizma.

Doduše, priznao je, moguće je da žene imaju više problema nego muškarci.

- Da sam žena, ne znam bih li išao u taj park, ali mnogo mojih prijateljica naturistica odlazi i ugodno im je tamo. Svako područje nudističke plaže, ali čak i obične plaže gdje su djevojke odjevene u bikini, može privući frustrirane i perverzne pojedince - rekao je Luft.

Pirova pobjeda voajera

Dodao je kako je naturistička zona Bois de Vincennes prekrasno mjesto te kako se ne smije dopustiti voajerima da otjeraju naturiste i tako pobijede.

- Osim što im to baš i ne bi bila pobjeda, jer više ne bi imali koga gledati - našalio se.

Britanski The Guardian, koji je prenio tekst o problemu, podsjeća kako je Francuska vodeća zemlja svijeta po broju naturista. procjenjuje se da nudističkoj kulturi pripada oko 4,7 milijuna ljudi, od čega su više od dva milijuna Francuzi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:57