POSLJEDICE MOGU BITI FATALNE

RAZOTKRIVEN PAKAO U TURISTIČKOM RAJU Tajna istraga otkrila pravu istinu o Baliju, snimljene su šokantne scene

 Animals Australia youtube screenshot

Australski aktivisti za zaštitu životinja nakon četiri mjeseca tajne istrage na Baliju došli su do šokantnog saznanja da lokalni restorani turistima već godinama podvaljuju pseće meso umjesto piletine! Borci za prava životinja na australskom ABC-u su razotkrili cijele proces prevare, a tajne snimke dokazuju da se psi na brutalan način hvataju, pritvaraju i na kraju kolju.

Mafija s Balija zatim meso prodaje lokalnim restoranima koji bez imalo pardona s njim poslužuju turiste iz svih dijelova svijeta. Aktivisti iz grupe 'Animals Australia' infiltrirali su se u samo srce mafije koja trguje psećim mesom, a glavnu ulogu odigrao je čovjek pod imenom 'Luke' koji je razgovarao s desecima trgovaca, zlostavljača životinja, pa čak i kuhara.

Jedan lovac jadnih životinja, Pak Puris (83), priznao mu je da je poubijao na tisuće pasa.

- Recimo da je prosjek 12 pasa na tjedan - rekao je Pak.

Najgore od svega da su se u cijeli proces uključilo i stanovništvo zabačenih sela. Za svakog uhvaćenog psa seljani dobiju 10 dolara.

- Ovime se bavim godinama, vidio sam gotovo sve i stvarno sam mislio da sam postao imun na grozne prizore zlostavljanja životinja. Međutim, ono što sam vidio u selima na Baliju... Na to se ne možete pripremiti - kaže Luke.

- Uhvaćeni psi se stavljaju u male kaveze gdje danima leže u urinu i fekalijama. Potom ih ubijaju na najgori i najsporiji način - metalnom šipkom! Ponekad ih truju cijanidom, vješaju po drveću... U 'najboljem' slučaju neke upucaju.



Borci za životinjska prava kamerom su uhvatili ulične prodavače i kuhare u restoranima koji su javno priznali što serviraju turistima.

- Pas na roštilju - odgovorio je ulični prodavač na pitanje što prodaje. Međutim, kada to isto pitanje postave turisti, odgovor je nešto drugačiji.

- Piletina!

Realno, to se od uličnih prodavača i može očekivati. Međutim, pravi šok je uslijedio kada su aktivisti posjetili ugledne restorane u turističkim središtima.

- Turisti na ulici vide restorane koji oglašavaju svoje roštilje. Međutim, nitko ne vidi mala slova RW, što zapravo znači da se unutra prodaje pseće meso. Naravno, konobari te na to neće upozoriti...

Nakon svega nabrojanog sada postoji i velika zabrinutost za sve koji su se u Indoneziji 'počastili' psećim obrokom. O tome je pričao stručnjak za toksikologiju Andrew Dawson.

- Ovo što sam vidio je strašno. Pse ubijao cijanidom, a poslije to isto meso serviraju ljudima. Pazite, nikakvo kuhanje ne može izbaciti cijanid iz psećeg tijela - rekao je Dawson potom objasnivši koje su moguće posljedice.

- Otkazivanje organa i uništenje živaca. Posljedice mogu biti fatalne!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 08:56