MONSTRUM ZA VOLANOM

RAZOTKRIVENO NEVIĐENO ZVJERSTVO Vozač Ubera pobio šest stranaca, a potom je sve sablaznio na policiji: 'Za sve je kriva ta prokleta aplikacija'

 
Jason Dalton
 Profimedia, SIPA USA

Vozač Ubera Jason Dalton (48), koji je optužen da je između vožnji ubio šest stranaca, priznao je u ponedjeljak krivnju za ubojstva, i to neposredno prije nego što su odvjetnici trebali započeti s intervjuiranjem kandidata za porotu, piše The Guardian.

Daltonov začuđujuć potez dolazi tri godine nakon ubojstava koja su se dogodila tijekom nekoliko sati u i oko grada Kalamazoo u saveznoj državi Michigan.

Premda se njegov odvjetnik tome protivio, Dalton je priznao krivnju za ubojstvo i pokušaj ubojstva, što je automatski otvorilo mogućnost da vozač Ubera bude kažnjen doživotnom kaznom zatvora bez mogućnosti uvjetnog puštanja. "Da, ovo sam želio već neko vrijeme", odgovorio je Dalton sucu na pitanje priznaje li krivnju svojevoljno.

Dalton je priznao da je na tri različite lokacije upucao osam osoba. Nakon što je uhićen, policija tvrdi da im je Dalton rekao da ga je "figura nalik vragu" u Uberovoj aplikaciji kontrolirala toga dana kada je izvršio pucnjave.

Dalton je u blizini restorana Cracker Barrel ubio četiri žene i ranio 14-godišnjakinju, u autosalonu je ubio muškarca i njegovog 17-godišnjeg sina, dok je osma osoba ozlijeđena u jednom rezidencijalnom području.

Stručnjaci su procijenili da se Daltonu može suditi, koji je prošlog tjedna odustao od obrane "ludilom". No, vozač Ubera nije objasnio zašto je nasumce pucao u osam osoba. Otac dvoje djece, Dalton je radio kao utvrđivač krivnje u osiguravajućim društvima te nije imao policijski dosje.

Tužitelj Jeff Getting rekao je da Daltonov motiv i dalje proganja zajednicu. "Svi žele znati", rekao je Getting nakon konferencije za medije koja je održana nakon saslušanja Daltona.

Daltonov odvjetnik Eusebio Solis rekao je da svom klijentu rekao da ne prizna krivnju. "To je učinio iz osobnih razloga. Ne želi da njegova obitelj proživljava agoniju suđenja. Ne želi to ni za obitelji žrtava. To je njegova odluka", dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:41