SJEDINJENE DRŽAVE

REPUBLIKANCI U NEVADI IMAJU OZBILJNOG KANDIDATA On je TV zvijezda, optužuju ga za silovanje, a u njegovom bordelu zaglibio je i član Kardashian klana

 
 Profimedia, Acepixs

Dennis Hof. Zapamtite to ime jer su Sjedinjene Američke Države dobile još jednog neočekivanog političkog igrača.

Hof sada i službeno nosi titulu republikanskog kandidata za mjesto u Nacionalnoj skupštini Nevade, nakon što je pobijedio dosadašnjeg zastupnika Jamesa Oscarsona koji je odslužio tri mandata. Kako navode mediji, Hof navodno ima dobre šanse protiv demokratkinje Lesije Romanov na izborima u studenome.

- Ovo je američka povijest - objavio je Hof kada je postalo jasno da si je osigurao nominaciju.

No, sa sigurnošću se može reći da je ta titula jedna od “dosadnijih” u njegovu životopisu. Taj živopisni 71-godišnjak ima što staviti u njega. Za početak, vlasnik je sedam bordela u Nevadi, uključujući slavni Moonlite BunnyRanch. Nevada je jedina američka savezna država gdje je prostitucija legalna u nekim okruzima.

Sličnosti

Na izborima nastupa pod republikanskim barjakom, no pitanje je koliko mu je srce doista na toj strani. Primjerice, 2016. godine neuspješno se natjecao protiv Oscarsona kao kandidat Libertarijanske stranke, a u jednom je trenutku 2016., u jeku utrke između Hillary Clinton i Donalda Trumpa, podržao Hillary Clinton kampanjom pod nazivom “Hookers for Hillary” (“Prostitutke za Hillary”). Kad je pobjedu naposljetku odnio Trump, Hof je odjednom, mjesec dana poslije, doživio “prosvjetljenje” i objavio da se prebacuje u republikanski tabor. Razlog za to javnost je doznala ovih dana kad je slavio osvajanje nominacije.

www.dennishof.com
Dennis Hof

- Sve je to zato što je Donald Trump za mene Kristofor Kolumbo. On je pronašao put i ja sam odlučio uskočiti - objasnio je Hof. Također je shvatio da, kao i u sportu, postoje različite lige. Libertarijanska stranka, rekao je, a mi ga malo parafraziramo, jednostavno nije u prvoj.

Trump i Hof imaju vrlo mnogo sličnosti, piše britanski list Guardian. Uostalom, ni sam Hof ne libi se istaknuti ih. Primjerice, sam sebe naziva “Trumpom Pahrumpa” (ime tamošnjega grada). To je, usput rečeno, samo jedan od njegovih nadimaka. Krase ga, primjerice, i “Barnum of Booty” te “America’s Pimpmaster General”.

Kao i Trump, i on je veteran reality showa. Bio je u HBO-ovu reality serijalu “Cathouse” (“Život u bordelu”), a i objavljivani je autor. Godine 2015. objavio je memoare “The Art of the Pimp” u kojima je, među ostalim, opisao kako je svoju prvu erekciju doživio kada je kao dijete upoznao Marilyn Monroe. Nije na odmet reći da jedna od Trumpovih knjiga nosi naslov “The Art of the Deal”.

Osim toga, kao i Trump, i Hof se suočava s optužbama za seksualno neprimjereno ponašanje prema ženama. Optužbe su vrlo ozbiljne, a detalji su otkriveni u policijskom izvješću objavljenom ranije ove godine. Hof ih negira.

Zlostavljanje žena

Jennifer O’Kane (47), koja je radila kao prostitutka na Love Ranchu, tvrdi da je 2011. godine dobila naredbu od “madam Diane”, menadžerice bordela, da jedne večeri, tijekom prvog tjedna na poslu, dođe u njezinu sobu. Pojavila se, a tamo je već bio Hof.

- Zamolio me da se skinem i sjednem pokraj njega. U tom je trenutku stavio ruke oko mog vrata i objasnio mi da sam njegova.

Silovao ju je i tukao svakodnevno, a kad je to prijavila, vlasti nisu ništa učinile jer je, tvrdi, bila prostitutka i jer njegovi bordeli donose mnogo novca na temelju poreza. On tvrdi da je ona ogorčena i da mu je bila konkurencija prije nego što je izgubila vlastiti bordel.

Za napastovanje ga optužuje i Diana Grandmaison koja je za njega radila. Hof ju je u lipnju 2009. pozvao u bar, stavio joj ruku ispod suknje i javno je napastovao. Incident nije prijavila policiji jer se bojala da će izgubiti posao. Tvrdi da Hof nije dobra osoba, da je redovito napastovao žene i da su je silili da za njega “izvodi točke”.

- Curama u bordelu je to stalno radio. Tjerao bi mlade djevojke da mu sjednu u krilo. Nisam imala izbora. Ako kažeš ‘ne’, platit ćeš cijenu i biti izbačena iz bordela - izjavila je u intervjuu.

Hof je u Nevadi, zbog svog biznisa, poznat već odavno, ali na međunarodnu je pozornicu “sletio” 2015. godine zahvaljujući obitelji Kardashian. Naime, upravo je u njegovu bordelu 2015. zaglibio Lamar Odom, bivši suprug Khloe Kardashian. Pronađen je bez svijesti i hospitaliziran. Navodno je uzimao neki biljni pripravak, seksualni stimulans. No Hof, rekao je tada, nije znao je li uzeo još nešto. U lokalnoj je bolnici Odom stabiliziran, no do Las Vegasa su ga trebali prebaciti Hitnom. Navodno nije stao u helikopter zbog velikog stasa.

- To je bilo grozno za njega, ali mene je stavilo u medije diljem svijeta. To je te godine bio broj 1 po pretraživanju na Googleu, čak više i od Caitlyn Jenner (donedavno Bruce, također član obitelji Kardashian).

Ne hoda s 'civilima' i bio je zaručen s Madam Hollywood

Hof je javno ustvrdio da hoda samo s prostitutkama, a nikako, kako ih je nazvao, s “civilima”. Svojedobno je bio zaručen s Heidi Fleiss, tzv. Madam Hoollywood, koja je vodila lanac prostitucije sa sjedištem u Los Angelesu.

Počeo je raditi svakojake poslove još kao dijete i njegov je put, stoji na službenoj stranici, primjer američkog sna. Od čistača na benzinskoj stanici došao je s vremenom do vlasnika lanca benzinskih postaja. Ako ne riskiraš, ne živiš, uvjeren je. “Ljudi koji ne riskiraju, rijetko uspiju”, tvrdi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:22